Fragment

Op tuinsafari met Katja Staring: tuinieren in september

  1. Fragmentenchevron right
  2. Op tuinsafari met Katja Staring: tuinieren in september

Tom belt met tuinexpert Katja Staring, auteur van het boek Avontuurlijk Tuinieren. Vandaag vertelt ze over tuinieren in september. Ook nu de zomer voorbij is kun je een hoop doen en ontdekken in de tuin. Hoe lok je bijvoorbeeld dieren naar je tuin? Welke planten kun je oogsten? En wat is bioblitzen?

Meer informatie over tuinieren in september vind je op deze website van Katja.

Herfstoogstsoep met 3 of 4 P’s

Dit heb je nodig:
• 1 pompoen, geschild in blokjes
• 4 peren, klokhuis eruit, in blokjes
• 1 grote ui, in snippers
• 1 pepertje, in ringetjes (naar keuze)
• Olie (zonnebloem, olijf)
• Gemalen zeezout
• Halve theelepel kerriepoeder
• Halve theelepel kaneel
• Halve theelepel gemberpoeder, of vers geraspte gember naar smaak
• Halve theelepel verse nootmuskaat
• 140 gram (Griekse of Turkse, in elk geval dikke) yoghurt
• 1 liter groentebouillon
• Pofmaïs

Zo maak je de soep:
1. Rooster de pompoen, peer, ui-blokjes en snippers (en evt. rood pepertje) met olie en zout 30-35 minuten op 190˚C op een bakplaat.
2. Roer de 4 specerijen door de Griekse yoghurt.
3. Roer deze doorVoeg de groentebouillon toe.
4. Roer de geroosterde pompoen/peer/ui erdoor.
5. Pureer en laat 10 minuten pruttelen.
6. Maak ondertussen popcorn: verwarm 2 eetlepels (zonnebloem)olie in een grote pan met deksel, strooi er een handje pofmaïs in en zet de pan op matig vuur, wacht tot alle maïs gepoft is. Breng op smaak met een snufje fijngemalen zeezout.
7. Schep de soep in kommen en strooi de popcorn erover.