Jonneke de Zeeuw: All inclusive aan de keukentafel
- Fragmenten
- Jonneke de Zeeuw: All inclusive aan de keukentafel
Of je nou beschuit met muisjes eet bij geboortes, hagelslag over de pindakaas strooit of opgroeide met sellou, sekihan en madame-jeanette door je stamppot roert, het kan allemaal in Nederland. Toch?
Jonneke de Zeeuw (Mooncake) brengt met dit geinige boek een ode aan de diversiteit in ons platte landje.
Recept mahalabia
4 kopjes
melk 6 el
suiker6 el
maizena Halve tl rozenwater of oranjebloesemwater
Noten of fruit als topping
Mix de maizena met de melk en verwarm in een pan. Voeg de suiker toe en roer tot het opgenomen is. Als de mix wat dikker wordt kun je de pan van het vuur halen. Voeg het rozenwater of oranjebloesemwater toe. Laat de pudding afkoelen en zet 2-3 uur in de koelkast. Qua toppings kun je gehakte pistachenoten gebruiken of andere noten, frambozen en honing.
Eet smakelijk!