Pekel en zuur in de Joodse keuken
- Fragmenten
- Pekel en zuur in de Joodse keuken
Petra praat met podcastmakers Esther Porcelijn en Esther Erwteman over de rol van 'pekel en zuur' in de Joodse keuken. Want hoe komt het dat pekel en zuur verbonden lijken te zijn met de joodse culinaire traditie?Tip!Wil u na aanleiding van dit gesprek zelf komkommers inleggen?INGREDIËNTENhoningrijstazijngeroosterde sesamolie komkommersrode uirode peperzwart sesamzaadzout♦ Snijd de komkommers door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd deze vervolgens in de lengte in dunne repen van ongeveer 5 cm lang. ♦ Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. ♦ Doe de komkommer en de ui in een ruime kom en overgiet met de vloeistof. ♦ Haal het steeltje van de rode peper af en rol hem met de opening naar beneden tussen je handen om de zaadjes eruit te laten rollen. ♦ Snijd de peper in heel dunne ringen en voeg toe aande komkommer en ui. ♦ Voeg het sesamzaad toe, schep door elkaar en breng op smaak met wat zout. ♦ Schep in glazen potten en laat ten minste 1 uur staan in de koelkast.