Fragment

Jan Rietman met 'Beste Stemmer'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Jan Rietman met 'Beste Stemmer'

"In 1988 ontmoette ik tijdens de vakantie in Italië Tania Chiatti...

Het meisje stond met haar ouders naast mijn ouders op de camping nabij Genua. Tevergeefs had ik geprobeerd contact met haar te maken. Wat was ze mooi; lang donker haar, kuiltjes in haar wangen en een prachtige glimlach. Terwijl ik op het strand lig te zonnen, luisterend naar de muziek op mijn walkman zie ik Tania met haar ouders verschijnen en ze komen vlakbij mij te liggen.


Terwijl Tania haar handdoek uitspreidt, fluister ik haar een 'Ciao' toe waarop ze met een glimlach antwoordt. Na verloop van tijd vertrekken haar ouders terug naar de camping, Tania blijft alleen achter. Vriendelijk wuift Tania mij een groet en ik besluit een praatje met haar te maken. Ik stel mij voor en op de vraag of ik Duitser ben, antwoord ik ontkennend en vertel haar dat ik 'Olandese' ben. "Kom je bij me liggen" nodigt Tania mij uit. Dat liet ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen. We lagen naast elkaar en Tania praatte honderduit. 


Het duurde niet lang of we lagen samen te zoenen."Welke muziek luisterde je op je walkman?" "Luister maar" antwoordde ik. Terwijl Tania mijn koptelefoon opzet, geeft Tania háár walkman aan mij. Terwijl Tania de 'play-button' indrukt, zet ik Tania's koptelefoon op en start het bandje. Verbaasd kijk ik naar de walkman die ik in mijn hand houd. "Is dit wel haar walkman?" Door de koptelefoon hoor ik 'Every Little Thing she does is Magic" van The Police, Wat bleek? Tania en ik hadden allebei exact hetzelfde cassettebandje in onze walkman en we luisterden tegelijkertijd exact hetzelfde liedje.


En altijd als ik dit liedje hoor, moet ik denken aan Tania Chiatti uit Turijn. Wat waren we smoorverliefd op elkaar. Dit verhaal is maar een klein stukje uit het complete verhaal over Tania en mij. Het complete verhaal heb ik een paar jaar geleden op advies en veel mensen naar het TV-programma 'Memories' gestuurd. Want ik wilde Tania zo graag eens terug zien. 


De mensen van Memories zijn een zoektocht begonnen maar moesten de zoektocht op een gegeven moment afbreken wegens te weinig aanknopingspunten.


Feit blijft dat Every Little Thing wat Tania deed, Magic was."