Over De Sandwich


De Sandwich bestaat sinds januari 1995! Presentator Jacques Klöters is cabaretier en de laatste jaren bekend als cabarethistoricus.

Sinds januari 2000 is Angelique Stein de muzieksamensteller, daarvoor waren er diverse muzieksamenstellers bij het programma betrokken. In de begintijd van het programma, in 1995, werd het programma, toen uitgezonden door de NPS, in twee gedeeltes uitgezonden, namelijk een uur voor en een uur na het ochtendprogramma Muziekmozaïek van Willem Duys.

De naam ontleende het programma aan het feit dat het Muziekmozaïek als een sandwich omhulde. Na het afscheid van Willem Duys in 1999, werd vier jaar lang in het uur tussen de twee delen van De Sandwich het door Robert Long gepresenteerde programma Mezzo (dat in het Italiaans onder andere midden betekent) uitgezonden. Daarna werd De Sandwich een aaneengesloten programma van 3 uur.

Tegenwoordig wordt het programma door AVROTROS uitgezonden. Na verhuizing naar NPO Radio 5 werd het een twee uur durend programma op de vrijdagochtend, tegenwoordig is het programma weer op zondagochtend tussen 09 en 10 en 11 en 12 te beluisteren.

Cabaret is een terugkomend thema in De Sandwich. Verder is er veel aandacht voor niet-Engelstalige muziek (Frans chanson, wereldmuziek e.d.) en houdt het programma in de gaten wat er op dit moment in de theaters in Nederland speelt. Muziek van vroeger en nu wisselen elkaar af.