Shpritsz van Herman Brood & His Wild Romance

Classic Album in De MAX!

Herman Broods 'Shpritsz is Classic Album in De MAX!

De vierde en laatste dag behandelden we een album van Nederlandse bodem: Shpritsz van Herman Brood & His Wild Romance.

Brood-Mania

Shpritsz was de grote doorbraak van Herman Brood, maar zeker niet het eerste bandje waarin hij speelde. Zo speelde hij eerder onder andere in Moan, Long Tall Ernie & The Shakers en Cuby & The Blizzards.

Het begin van de muzikale carrière van Herman Brood"When I do my suicide for you, I hope you miss me too"


- Herman BroodVitesse

De band Vitesse werd in 1975 opgericht in Amsterdam door drummer Herman van Boeijen. Daarnaast werd de band versterkt door leden van het eerste uur: gitarist Rob ten Bokum, bassist Peter Smit en Herman Brood. Maar in de periode van 1975 tot 1994 zijn meer dan twintig mensen onderdeel geweest van de band.

Vitesse en Cuby & The Blizzards


Wild Romance, Shpritsz en Saturday Night


Pé Hawinkel

Een van de hofleverancier van Shpritsz, tekstueel gezien, is Pé Hawinkel. Helaas heeft Hawinkel het succes van 'zijn' nummers nooit meegemaakt, hij overleed op 16 augustus 1977. Het laatste nummer wat hij schreef was 'Hit', over de Amsterdamse nachtclub Chez Nelly. Dat was de club van Gert-Jan Dröge, de oom van Herman Brood's latere echtgenote Xandra en bekend als presentator van Glamourland.

Dorien van der Valk en Prisoners"On skid row, where all names are delusive. Skid row, where all pain is exclusive"


- Herman BroodMeer Herman Brood?

Het vierde en laatste Classic Album van de Week van de Jaren Zeventig zit er op. Wil je meer interessante feitjes, anekdotes en natuurlijk de muziek van Herman Brood & His Wild Romance? Luister dan de gehele uitzending terug!

De MAX! (19 april 2018)

Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 reacties

Geschreven door:  

Benjilovethe70s

5 januari 2019 - 07:31 uur

Wat een super leuk programma, mooi dat er aandacht is voor Herman brood,
Ik geloof dat gerrit veen de eerste bassist van the wild romance toch ook aan skid row had mee geschreven? Ik ben zelf 21 en ik speel regelmatig met mijn bandje nummers van cuby en vooral Herman brood, echt een super album deze, ik heb ze trouwens ook allemaal op lp