Indische vriendin Cynthia de Lang


Op Zoek Naar Jou

05 januari 2018 14:38

“Ik hoop dat ze snel een keertje naar Arnhem kan komen”

Fanita is 18 jaar wanneer ze vanuit Indonesië naar Nederland komt. Ze kent de taal niet en heeft eerst een moeilijke start. Ze neemt Nederlandse les en zoekt werk en dan gaat het wennen snel: “Ik kreeg een baan in de horeca. Hier op de Korenmarkt in Arnhem, bij een Indisch restaurant. Daar leerde ik een heel leuke vriendin kennen, maar ik heb haar nooit meer gezien.”

Het gaat om Cynthia de Lang, die net als Fanita bij het Indische restaurant werkte. Cynthia was ook Indisch, een connectie die Fanita toen erg fijn vond. “Altijd uitgaan samen, alles samendoen. Ik mis haar wel, want zij was een van de belangrijkste vriendinnen die ik had in Nederland. Maar ik heb haar nooit terug kunnen vinden.”

Fanita neemt ontslag na drie jaar bij het Indische restaurant aan de Korenmarkt. Ze gaat dan bij een ander restaurant werken. Langzaam verwatert hun contact. “Ik ben geloof ik nog één keer bij haar thuis geweest aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Daarna heb ik haar nooit meer gesproken of gezien. Ik heb wel gehoord dat ze naar Amsterdam is verhuisd toen.”

aanknopingspunten:
* Cynthia de Lang, nu 45 jaar
* van Indische afkomst
* woonde aan de Apeldoornseweg in Arnhem in de jaren 80
* werkte toen bij een Indonesisch restaurant aan de Korenmarkt in Arnhem
* zou naar Amsterdam zijn verhuisd.Laat een reactie achter
Plaats reactie0 reacties