Terugblik: Agnes zocht Rose's dochter Nicole Snoek

Zoektocht

Zondag blikken we terug op de bijzondere wending die dit verhaal nam!

De telefoon blijft maar rinkelen met tips... maar dan meldt Nicole zich plotseling! Nicole en Agnes spreken elkaar, maar het verhaal blijkt anders te zijn dan Agnes dacht. Nicole heeft destijds zelf het contact met haar moeder verbroken... Agnes schrikt hier erg van, maar is blij dat ze Nicole tóch gevonden heeft: "Ik heb geen spijt van de zoektocht, maar ik had deze uitkomst nooit verwacht... Ik kan het nu voor eens en voor altijd afsluiten." Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Agnes werkt in de jaren 70 bij bioscoop Rialto in Amsterdam. Ze raakt goed bevriend met haar collega Rose Cohen. Agnes neemt vaak haar nichtjes mee naar de bioscoop en hetzelfde geldt voor Rose en haar dochter Nicole: “Rose was toen net gescheiden en zag haar dochter alleen in het weekend. Ze moest dan werken, dus dan nam ze Nicole mee. Het was heel leuk voor die kinderen. Ze mochten een film kijken en overal in de bioscoop rondlopen. Ze speelden vaak samen.”

Wanneer Nicole een jaar of zeven is, verandert de situatie abrupt. Rose vertelt Agnes dat ze haar dochter niet meer mag zien: “Ik heb nooit geweten wat er precies gebeurd is. Rose is hier altijd heel gesloten over geweest. Ze was heel verdrietig en zocht troost bij mij.”

Het contact tussen moeder en dochter is sindsdien verbroken. Rose probeert hierna verder te gaan met haar leven. Ze hertrouwt met een Amerikaanse man en vertrekt naar Phoenix: "Ze heeft daar opnieuw kinderen gekregen, maar ze denkt nog iedere dag aan Nicole. Ze vertelde mij dat zij in al haar gebeden zit. Rose is nog één keer teruggekomen naar Nederland om te zoeken naar haar dochter, maar ze heeft de zoektocht nooit doorgezet. Het was te moeilijk voor haar. Ik ben daarom al jarenlang op zoek naar Nicole. Rose heeft wat gezondheidsproblemen, dus het is nu of nooit. Dit is misschien wel de laatste kans om haar dochter terug te vinden...”.

Agnes zoekt Roses dochter Nicole Snoek - deel 1


Agnes zoekt Roses dochter Nicole Snoek - deel 2


Agnes zoekt Roses dochter Nicole Snoek - deel 3


Agnes zoekt Roses dochter Nicole Snoek - deel 4


Agnes zoekt Roses dochter Nicole Snoek - deel 5Delen