Presentator

Jan Paparazzi

  1. Presentatorenchevron right
  2. Jan Paparazzi
Jan Paparazzi is al sinds 2014 te horen op Sterren NL Radio. Op dit moment presenteert hij van maandag tot en met donderdag de middagshow tussen 15.00 - 18.00 uur.

Passie voor radio
De passie voor radio is al op jonge leeftijd begonnen bij Jan Paparazzi. Als kind draaide hij al graag plaatjes en luisterde hij naar zeezenders zoals Radio Mi Amigo; de enige zender die overbleef nadat Veronica in 1974 moest verdwijnen. Op 11-jarige leeftijd knipte hij de krantenberichten daarover al uit de kranten. Het verdwijnen van de zeezenders voelde als een groot onrecht. Nog steeds overigens!

Eerste stappen in de radiowereld
Zijn eerste radio gerelateerde baantje waar hij geld voor kreeg, was op de zeezender Radio Monique in 1987. Het schip lag bij de Engelse kust en richtte zijn uitzendingen op Nederland. Vanaf dat schip, waar je overigens pas kwam na acht uur varen, kwamen van 's ochtends 5.00 uur tot 's avonds 19.00 uur Nederlandstalige uitzendingen. Jan vertelt: "Je moest live radioprogramma's maken, cassettebandjes instarten, nieuws lezen. Je moest vooral jezelf op de been houden, want het kon er flink stormen. Dat het daarbij ook nog eens illegaal was en justitie, politie en douane op je loerden, maakte het plaatjes draaien er niet eenvoudiger op."

Radiostations
Jan is in 1981 begonnen bij Radio Yoko 3 in Rotterdam, maar dat duurde niet lang. Daar lag een dode hond in de vriezer. Vervolgens heeft hij van 1984 tot 1990 bij Free Radio Rotterdam gezeten en een geweldige tijd gehad. Het was allemaal illegaal. De zender werd tientallen keren uit de lucht gehaald, maar ging altijd door. In 1991 zat Jan bij Barendrecht FM en in 1992 kon hij aan de slag bij Holland FM; een radiostation met landelijke dekking op de kabel waar Nederlandstalige muziek de leidraad was. Dat werd verkocht in 1994 aan Veronica die toen uit het publieke bestel stapte en 'commercieel ging'. Daar heeft hij gewerkt tot 2003. Toen kwam Radio Noordzee en in 2004 stapte hij over naar Yorin; het oude commerciële Veronica. In 2007 ging hij werken bij Radio Veronica 103, onder de vlag van Sky Radio. In 2012 werkte hij bij RadioNL waar hij een leuke tijd heeft gehad. Vanaf 2014 zit Jan bij Sterren NL Radio.

Nederlandstalige muziek
Met Nederlandstalige muziek heeft Jan 'alles'. Hij vertelt: "Ik woon in Nederland, ben een Nederlander en kan ook wel eens een Engelstalig plaatje opzetten, maar nooit erg lang. Nederlandstalige muziek is voor mij alles. Het kleurt je dag en pept je op. Mij althans wel! 
Zelf draait Jan alles wat Nederlandstalig is. Volgens sommigen heeft hij een olympisch vermogen om alles te beluisteren wat met Nederlandstalige muziek te maken heeft.

Guilty pleasure
Een 'guilty pleasure'? Bij de meeste mensen is dat een Nederlandstalig liedje dat ze stiekem meezingen als ze teveel gedronken hebben. Bij Jan is het precies andersom. Zijn guilty pleasures zijn 'Nora En Pure', Deadmau5 en Enya.