Top 700 van deze eeuw

Marianne Weber; de vrouwelijke hofleverancier van de Top 700

foto: AVROTROS/ Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Weber; de vrouwelijke hofleverancier van de Top 700

De Top 700 van deze eeuw is in volle gang. De grootste Nederlandse artiesten komen voorbij op Sterren NL Radio. Een artiest die helemaal thuishoort in deze hitlijst is Marianne Weber.

In totaal is de Koningin van het levenslied veertien keer te horen in de Sterren NL Top 700 van deze eeuw! Hiermee is Marianne de meest voorkomende vrouwelijke artiest.

Levenslied

Vele nummers die Marianne uitbracht werden een succes. Of deze hits nou solo waren of in een duet vorm, Marianne zorgde ervoor dat het Nederlandse levenslied naar boven kwam.

Quote

Heel mijn leven wil ik zingen over vreugde en verdriet

Marianne Weber

Het begin van Marianne Weber

Als klein meisje luisterde Marianne veel naar Zangeres Zonder Naam. Ze was gek van het Hollandse repertoire. Ze had nog nooit op het podium gestaan maar toch kreeg ze het advies om eens wat op band te zetten.

Dit advies volgde ze op en zo ontstonden er twee singles. Hierdoor kwam ze in contact met Jan Verhoeven. Hij stond haar bij tijdens optredens. Uit dit contact vormde het Holland Duo.

Samen brachten Jan en Marianne drie albums uit.

foto: AVROTROS//Sterren NL

Het Holland Duo

Jaren vlogen voorbij en vele grote solohits mocht Marianne op haar naam schrijven. De Koningin van het levenslied werd een grote naam in Nederland. In 1997 vormde Marianne weer een duo. Dit keer samen met Frans Bauer. Het gevolg daarvan? Een gigantisch succes!

Nummer 1 hit van Marianne en Frans

In totaal verschijnen er elf nummers van Marianne in de Nederlandse top 40. Hiervan belanden drie nummers in de top 5. Dit succes is mede te danken aan de destijds 24 jarige Frans Bauer.

Frans en Marianne begonnen met duetten in 1997. In datzelfde jaar nemen ze een album op. De verkoop van deze cd begon midden in de nacht, ergens in een platenzaak in Den Bosch.

Binnen één dag tijd worden er meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Hiermee verbreekt Marianne het oude record van Marco Borsato.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Was het Mario, Giuseppe of zoiets?

We weten nog steeds niet wie het was. Wat we wel weten is dat Marianne met het nummer De Italiaan op plek 9 verschijnt in de top 700 van deze eeuw. Wat een fantastische normering voor de zangeres. Hoe is het grote succes van De Italiaan eigenlijk ontstaan?

In het jaar 2006 komt het album Lichtjes in jouw ogen uit. Op dit album verschijnt het nummer De Italiaan. Dit gebeurd in samenwerking met producer Emilie Hartkamp.

Het wordt veruit de bekendste hit van het jaar voor Marianne Weber. Op 11 februari komt de zangeres binnen in de single top 100. Ze verschijnt op positie 11 en staat in totaal 11 weken in de hitlijst.

Tijdens het Muziekfeest van het Jaar in 2019 zong Marianne De Italiaan live in de Ziggo Dome. Bekijk het optreden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandstalige top 700 van deze eeuw

Benieuwd naar de hele lijst? Luister mee via DAB+, De App of nposterren.nl. Of klik hier.