Social update

Paskal Jakobsen (BLØF): "Mute ons voor 24 uur"

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Paskal Jakobsen (BLØF): "Mute ons voor 24 uur"

Paskal Jakobsen, de frontman van de groep BLØF, roept op Facebook op om 24 uur lang geen muziek te draaien. De zanger hoopt op die manier aandacht te krijgen voor de situatie waarin de entertainmentbranche zich momenteel bevindt.

"Het is klaarblijkelijk normaal dat de hele wereld weer open mag, maar dat wij niks mogen. Zou het niet een mooie actie zijn als ALLE muziekzenders in Nederland, op een afgesproken dag, 24 uur lang geen muziek zouden draaien", schrijft Paskal op Facebook.

Meerdere partijen

Daarnaast hoopt de zanger dat er meerdere partijen zich aansluiten bij het initiatief: "En als dan ook YouTube een dagje uit gaat en Spotify niet werkt, en op televisie wordt geen enkel muziekje gedraaid, dan wordt het misschien duidelijk hoe een wereld klinkt zonder muziek."

"Geen muziek onder commercials, geen muziek bij de supermarkt of op het terras. Geen filmmuziek onder de film, geen deuntje onder de jingle van een talkshow. Gewoon geen muziek. Helemaal geen muziek."

Het hele statement van Paskal Jakobsen is hieronder te lezen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Unmute us

Unmute Us komt op voor de belangen van de Nederlandse evenementenbranche. Op hun website is het volgende te lezen: "We moeten opkomen voor alle 101.000 mensen die in de branche werkzaam zijn, voor de vele bezoekers, voor alle jongvolwassenen die kampen met psychische problemen, om de zorgen even te kunnen vergeten."

In augustus ging Unmute Us voor het eerst de straat op, waarbij zo'n 70.000 demonstranten meeliepen tijdens het protest. Komende zaterdag zijn er wederom acties gepland in diverse steden in Nederland.