Social update

Frans Duijts brengt nummer uit ter ere van de vrachtwagenchauffeur

foto: Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Frans Duijts brengt nummer uit ter ere van de vrachtwagenchauffeur

Op de tweede donderdag van december is het de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Op deze dag wordt deze beroepsgroep extra in het zonnetje gezet. Frans Duijts zal de ongeveer 100.000 vrachtwagenchauffeurs die ons land rijk is trakteren op een nieuwe single genaamd: Kilometervreters.

Zelf chauffeur

Frans Duijts heeft zelf ook al jaren zijn vrachtwagenrijbewijs. Toen Simon Loos hem vroeg om een liedje te maken ter ere van deze dag hoefde Frans daarom ook niet lang na te denken. Frans gaat vandaag (14 november) in een truck het land door om zijn nieuwe single te laten horen aan de chauffeurs. Dit zal hij doen door bij drukbezochte parkeerplaatsen en benzinestations, vanuit zijn truck, het nummer af te spelen.

Quote

Het nummer geeft heel goed het truckersgevoel weer. Altijd onderweg, overal laden en lossen en op tijd zijn. Deze mannen en vrouwen hebben liefde voor het vak, net als ik.

Frans Duijts over zijn nieuwe nummer.

Door het land heen

Marcel de Vries belde vanochtend met Frans Duijts over zijn nieuwe single. Op zijn Instagram zal Frans een overzicht posten waar hij allemaal met zijn truck langskomt en ongeveer op welk tijdstip. ''Het is toch altijd spannend om een nieuwe single voor het eerst aan de mensen te gaan laten horen. Ik ben benieuwd wat de chauffeurs ervan zullen vinden", aldus Frans Duijts.

Luister hier het hele fragment terug.

Videoclip

Bekijk hier de videoclip van Kilometervreters.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.