Social update

Marco Schuitmaker uitgeroepen tot nachtburgemeester van Nederland 2024

foto: Woods Fotografie // Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Marco Schuitmaker uitgeroepen tot nachtburgemeester van Nederland 2024

Marco Schuitmaker is gisteravond tijdens de Horecava in Amsterdam uitgeroepen tot nachtburgemeester. De Nachtburgemeester fungeert als ambassadeur voor de horeca en het nachtleven.

Eervol

Marcel de Vries belde vanochtend met Marco Schuitmaker om te praten over zijn recente erkenning. Marco Schuitmaker vond het een eer en benadrukte het belang van de horeca als de belangrijkste ontmoetingsplek in de samenleving.

Luister hier het hele gesprek van Marcel en Marco Schuitmaker.

Ambtsketting

Marco Schuitmaker kreeg op woensdag 10 januari de ketting omgehangen van de nachtburgemeester van vorig jaar, Frans Duijts. Frans Duijts gaf zijn opvolger uitsluitend nog een tip mee: "Frans zei dat ik hem met eer moest dragen, dus ik heb er vannacht mee geslapen'', zei Marco met een knipoog.

Real life soap

2023 was het jaar van de doorbraak van Marco Schuitmaker. Met Engelbewaarder zette hij het hele land op z'n kop. Een real life soap zou daarom ook helemaal geen gekke gedachte zijn. Marco bevestigt dat een dergelijke soap mogelijk zou kunnen zijn.

Quote

"Er hebben zich inmiddels al een aantal zenders gemeld"

Marco Schuitmaker over een mogelijke real life soap.

Muziekfeest van het Jaar

Na zo'n prachtig jaar mocht Marco Schuitmaker natuurlijk ook niet ontbreken op het Muziekfeest van het Jaar. Hier zong hij naast zijn grote hits Engelbewaarder en Van Goes tot Purmerend ook zijn hit Zomernacht in Griekenland.

Bekijk het optreden hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.