Naar homepage
Social update

André van Duin ontvangt Televizier-Ster uit handen van Jinek

foto: screenshot RTL // Jinekfoto: screenshot RTL // Jinek
  1. Nieuwschevron right
  2. André van Duin ontvangt Televizier-Ster uit handen van Jinek

André van Duin won afgelopen donderdag de Zilveren Televizier-Ster voor Beste Presentator tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. André kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn en dus kreeg hij de prijs gisteren overhandigd door Eva Jinek in haar talkshow.

Zilveren Televizier-Ster

"Ach, daar is ie! Ik zat er al op te wachten. Ik dacht, er zal wel iemand vrijdag langskomen, maar NIEMAND...", grapte André in Jinek. Naar eigen zeggen is André zeer blij met de prijs, omdat het publiek bepaalt. Na twee keer genomineerd te zijn in de jaren ervoor, is het driemaal scheepsrecht en gaat hij er dit jaar met de prijs vandoor.

Quote

Ik heb een mooi plekje thuis

André van Duin

Meerdere collega's van André waren aanwezig. Zo vindt Cornald Maas het meer dan terecht dat de 74-jarige acteur, cabaretier en presentator een Televizier-Ster op zijn naam heeft staan. "André heeft zich op zijn eigen wijze vernieuwd", zei hij, doelend op zijn carrière als theatermaker en cabaretier. "En hij durft zich steeds meer uit te spreken zoals hij afgelopen jaar deed op 4 mei op de Dam. Hij is daardoor veel meer omvattender aanwezig en verbindt ons meer dan ooit."

Gewoon André

Naast deze mooie publieksprijs zat André ook aan tafel om te praten over zijn nieuwe boek. Zijn biografie 'Gewoon André', geschreven door Bert Kuizenga, werd maandag gelanceerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Samen met Van Duin, zijn dierbaren, vrienden, bekenden en vakbroeders dook Kuizenga in het verleden van de veelzijdige artiest. In het boek staan persoonlijke bijdragen. Onder anderen Joop van den Ende, Youp van ’t Hek, Joke Bruijs, Caroline Tensen en Freek de Jonge leverden bijdragen aan het boek. Demissionair minister-president Mark Rutte schreef een persoonlijke brief aan Van Duin die als uitsmijter achter in het boek is opgenomen.