Naar homepage
Nieuws

Waylon schrijft Sinterklaasboek

foto: ANP Kippafoto: ANP Kippa
  1. Nieuwschevron right
  2. Waylon schrijft Sinterklaasboek

Waylon is de eerste schrijver van de achttiende editie van de nationale sinterklaasboeken. Het is het schrijversdebuut voor de zanger. Eerder gingen onder anderen Roxeanne Hazes en Gordon hem al voor. De sinterklaasboekenreeks verschijnt dit jaar bij verschillende supermarkten, in opdracht van een grote multinationale onderneming op het gebied van voedingsmiddelen.

Zingend verhaal

Het schrijven zelf is Waylon niet vreemd. De zanger heeft tientallen schrijfsessies achter de rug. Maar dan ging het altijd om zijn liedjes. "Of het nu het schrijven van liedjes is, een gedicht of een boek; in alles is creativiteit belangrijk," zegt Waylon. "Normaal kan ik een verhaal zingend vertellen, maar een verhaal schrijven vind ik net zo leuk. Helemaal omdat ik thuis de perfecte doelgroep heb zitten, namelijk mijn dochter Teddie."

Sint en de magische noot

Het sinterklaasboek van Waylon heeft als titel Sint en de magische noot. Hoofdpersoon Johan is anders dan andere jongens. Hij ziet de wereld in muzieknoten. Maar dan komt die donkere nacht van 4 december. Verdwijnt de muziek uit zijn leven? En welke rol speelt Sinterklaas? Het is een sprookjesachtig verhaal over bang zijn en hoe verbeeldingskracht en muziek dan kunnen helpen.

De Engelse illustrator Lee Hodges heeft de tekeningen gemaakt. Hij laat zich inspireren door de kleuren van latino-culturen, de chaos van street art en de ritmes van muziek. Lee werkt mee aan festivals voor klanten als Womad, the Lincoln Centre New York en het Cheltenham Jazz Festival. Tevens heeft hij diverse albumhoezen ontworpen.