Nieuws

Artiesten brengen ode aan Hazes in nieuw tv-programma

foto: ANP // Marcel Antonissefoto: ANP // Marcel Antonisse
  1. Nieuwschevron right
  2. Artiesten brengen ode aan Hazes in nieuw tv-programma

In het tv-programma Hazes is de basis, gepresenteerd door Jeroen van der Boom, brengen ruim twintig artiesten een geheel eigen bewerking van originele Hazes-evergreens.

Jeroen van der Boom vertelt over zijn nieuwe tv-programma 'Hazes is de basis'

Rachel Hazes heeft Tino Martin, Guus Meeuwis, 3JS, OG3NE, Samantha Steenwijk en Anita Meyer gevraagd om een eigen draai te geven aan hun favoriete Hazes-hit. Het authentieke van het origineel wordt gecombineerd met de herkenbare sound van de artiest. Nummers als ‘Kleine jongen’, ‘De vlieger’ en ‘Het is koud zonder jou’ zullen de revue passeren. Hazes is de basis is vanaf zaterdag 26 februari om 20.00 uur te zien op SBS6.

70 jaar

André Hazes zou afgelopen zomer 70 jaar geworden zijn, en dat kan Rachel Hazes niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigt zij ruim twintig artiesten uit om aan de slag te gaan met het repertoire van Nederlands grootste volkszanger. Dit levert de meest verrassende bewerkingen op; van reggae tot rap, van salsa tot soul. Alles kan, zolang Hazes maar de basis blijft.

Klassiekers

Wekelijks komen uiteenlopende artiesten als Trijntje Oosterhuis, Anita Meyer, Elske DeWall, Samantha Steenwijk, Kenny B & Beef, Karsu, Belle Pérez, Loïs Lane en Ellen ten Damme langs. Samen brengen zij verschillende Hazes klassiekers onder begeleiding van de Marcel Fisser-band opnieuw tot leven en halen zij persoonlijke herinneringen aan André en zijn muziek op.

Uitzending

Vanaf zaterdag 26 februari kijk je wekelijks om 20.00 uur op SBS6 naar Hazes is de basis.

Meer Hazes?

Kijk naar de aflevering van Muzieklegendes:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.