Naar homepage
Nieuws

Nielson brengt een zeer persoonlijke EP uit

foto: nielsonmusic.nl
  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson brengt een zeer persoonlijke EP uit

Na een lange tijd niet veel van Nielson te hebben gehoord, lanceert de zanger vandaag zijn nieuwste EP genaamd Grijs. De EP is een ode aan zijn neef dit vorig jaar overleed aan leukemie. “Ik heb deze dag uitgekozen om de stilte te verbreken.”

“Op 10 augustus ben ik mijn neef en daarmee een van mijn beste vrienden verloren”, schrijft Nielson op social media. “Zijn overlijden was plotseling als bij een ongeluk en wierp een donkere schaduw over alles.”

Gedachten op papier

De zanger vond troost door veel tijd door te brengen in de studio en zijn gedachten op papier te zetten. “Aan mijn bureau - nat van tranen en verspilde whiskey - schreef ik mijn gedachten en gevoelens op en maakte er liedjes van. 'Liedjes die niet hadden mogen bestaan', zo noemde ik ze. Muziek om te verwerken in plaats van vermaken.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grijs

Nielson was in eerste instantie niet van plan de nummers die hij schreef uit de brengen. “Hoe verder ik in het proces kwam, hoe meer ik na ging denken over de toekomst. Het voelde niet goed om zomaar de draad weer op te pakken alsof er niets gebeurd was. Daarom breng ik vandaag, de dag dat Nathan 29 jaar zou zijn geworden, mijn EP Grijs uit.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.