Nieuws

Ramses Shaffy: Een kunstenaar met prachtig gemaakt werk

foto: ANP Kippa
  1. Nieuwschevron right
  2. Ramses Shaffy: Een kunstenaar met prachtig gemaakt werk

Vandaag, op 1 december, is het veertien jaar geleden dat Ramses Shaffy ons is ontvallen. Een grootheid in de Nederlandse muziekgeschiedenis, een chansonnier, die zijn sporen meer dan verdiend heeft.

Klassiekers

Van Pastorale tot Sammy en van Laat me tot Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder, iedereen kent deze klassiekers van Ramses Shaffy. Maar Ramses Shaffy heeft in zijn imposante carrière nog veel meer moois gemaakt. Zo heeft hij meer dan 150 nummers gemaakt. Samen met Jan Paparazzi kijken we terug op zijn carrière en zoeken we naar wat onbekendere parels.

Kunst

De muziek van Ramses Shaffy wordt vaak beschreven als kleinkunst. DJ Jan Paparazzi van Sterren NL Radio beaamt dat: "Ramses heeft zoveel moois gemaakt, ook is zijn prachtige werk tijdloos. Voor mij springt Laat me er nog steeds uit al is het erg moeilijk een keuze te maken uit zijn repertoire."

Mooiste nummers voor Jan

''Een nummer wat ik bijvoorbeeld ook heel mooi vind is: Zonder bagage (de wereld heeft mij failliet verklaard). Het heeft een ontwapenende eerlijkheid en het is tijdloos'', zegt Jan. ''Verder vind ik Espresso ook een prachtig nummer. Het speelt zich af in het buitenland en dat hoor je ook echt terug in de muziek'', sluit Jan af.

Luister hier beide nummers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.