Naar homepage
Nieuws

Eurovisie Songfestival 2020 afgelast

  1. Nieuwschevron right
  2. Eurovisie Songfestival 2020 afgelast

Het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam gaat niet door, dat is zojuist bekendgemaakt door de organisatie. Vanwege het coronavirus is besloten het evenement dit jaar over te slaan en te verplaatsen naar volgend jaar.

De hoofdproducent van het Songfestival, Sietse Bakker, snapt dat veel mensen teleurgesteld zullen zijn. “Voor de artiesten uit 41 deelnemende landen, onze openings- en intervalacts die hun hart en ziel hebben gestoken in hun optreden. Voor de fans die ons altijd hebben gesteund en tot het laatste moment het vertrouwen bleven houden”, aldus Sietse op Songfestival.nl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman laat weten: “Dit besluit van de EBU was onvermijdelijk, gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen.”

“Dit is een domper voor het Nederlands publiek, het fantastische team achter de schermen, de presentatoren en de artiesten. In de afgelopen maanden is er door een grote groep mensen keihard aan het Songfestival gewerkt”, zegt Rijxman.

Geen garanties

Het Eurovisie Songfestival in Rottedam zou op 12 mei van start gaan. Voor alle betrokken partijen is het meest logische scenario dat het 65e Songfestival op een ander moment in de havenstad wordt gehouden. Wel waarschuwen de organiserende omroepen dat in 'deze buitengewone tijden' garanties niet te geven zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP