Nieuws

De Toreador: een oude hit in een nieuw jasje

  1. Nieuwschevron right
  2. De Toreador: een oude hit in een nieuw jasje

Je hoort het nummer vaak voorbijkomen op Sterren NL Radio en waarschijnlijk kun je het nummer helemaal meezingen; we hebben het natuurlijk over 'De Toreador' van Wilbert Pigmans & Opgeblazen. Maar wist je dat dit nummer al vijftig jaar oud is?

Jacques Herb (74) bracht in 1970 het nummer De Toreador uit, het was voor Jacques zijn eerste single. Het nummer dat het leven beschrijft van een stierenvechter in de arena doet het goed bij het publiek; het nummer staat vijf weken in de Nederlandse Top 40.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘De Toreador 2020’

Het DJ-duo Opgeblazen kwamen op het idee om de oude hit van Jacques Herb in een nieuw jasje te steken, nadat het nummer goed werd ontvangen bij de plaatselijke voetbalvereniging.

Na een zoektocht kwamen de heren uit bij Wilbert Pigmans. Een 27-jarige zanger uit Den Bosch. Met succes; het nummer stond snel op de band en is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste feestnummers van dit moment.

Wist je dat Jacques Herb een rolletje heeft in de videoclip van De Toreador? Bekijk de videoclip en kijk of jij Jacques kan spotten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.