Naar homepage
Nieuws

Volop carnaval bij Sterren NL!

foto: Leon van der Spank // Ormoep Brabantfoto: Leon van der Spank // Omroep Brabant
  1. Nieuwschevron right
  2. Volop carnaval bij Sterren NL!

Het mag dan wel coronacrisis zijn, maar bij Sterren NL laten we de Carnaval niet zomaar voorbij gaan. Sterker nog, we komen met maar liefst vier afleveringen boordevol carnavalsmuziek!

Sterren NL Carnaval

Ieder jaar geeft Omroep Brabant de aftrap voor het jaarlijkse carnavalsgedruis met de uitzending van hun live-evenement 3 Uurkes Vurraf. Dit jaar zal carnaval niet zo zijn als anders. Dit jaar brengen we een aangepast programma waarbij carnavalsartiesten optreden voor een vidiwall met daarop honderd Brabantse huishoudens die zo verkleed en hossend door de woonkamer gaan.

Bij Sterren NL zie je een compilatie van dit coronaproof spektakel met optredens van onder anderen de Deurzakkers, de Alpenzusjes, Vieze Jack, en Lamme Frans. De optredens zijn verdeeld in twee uitzendingen:

  • Deel 1: zaterdag 13 februari om 13.15 uur op NPO1
  • Deel 2: maandag 15 februari om 15.20 uur op NPO1

Sterren NL Carnavalsfuif

Dan zijn we er nog niet, want in de nacht gaan we gewoon door! Nu de kroegen dicht zijn, de feesttenten gesloten en de optochten zijn afgelast, kunnen we alleen nog thuis carnaval vieren. De kijker moet zelf voor bier en slingers zorgen, maar Sterren NL zorgt voor de muziek.

Bijna de hele nacht van zaterdag op zondag kan de coronaproof polonaise gelopen worden. Sterren NL opent het archief en brengt de beste carnavalsmuziek van de afgelopen 40 jaar uit alle muziekprogramma’s van AVROTROS. Van 'Op Volle Toeren' tot aan 'Let’s Make Music', van 'TopPop' tot de '3 Uurkes Vurraf'.

Met optredens van onder anderen Ria Valk, Vader Abraham, Guus Meeuwis, Rita Corita, Het Feestteam, Corry van Gorp en natuurlijk de koning van de krakers André van Duin.

  • Deel 1: zaterdagnacht 13 februari, 00.15 uur op NPO1
  • Deel 2: zaterdagnacht 13 februari, 02.45 uur op NPO1

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.