Nieuws

Zoet, zout, zuur komt opnieuw binnen in de Sterren NL Top 25: het gebeurt vaker

foto: Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Zoet, zout, zuur komt opnieuw binnen in de Sterren NL Top 25: het gebeurt vaker

Zoet, zout, zuur van Robert van Hemert bestormt opnieuw de hitlijsten. In de Sterren NL Top 25 is de hit gistermiddag opnieuw binnengekomen op nummer 21, terwijl de meezinger op 21 juli 2023 op nummer 4 in de Top 25 stond. Het is ook zeker niet het eerste nummer dat dit overkomt. Maar hoe is dat te verklaren?

Amalia van Wesly Bronkhorst stond in zowel 2022 als 2023 een aantal weken achter elkaar in de Sterren NL Top 25 en zo gebeurt dat nu ook met Zin in jou van Yves Berendse. Een verklaring hiervoor kan Tiktok en/of Instagram Reels zijn.

TikTok / Instagram Reels

Vooral jongeren maken op Tiktok of Reels dansvideo’s, lip-sync filmpjes en memes met nummers die soms tientallen jaren oud zijn. Als de filmpjes goed bekeken worden, wordt het nummer wat gekozen is ook steeds meer gebruikt voor nieuwe filmpjes. Dit kan leiden tot een enorme boost in de streamingcijfers van Spotify; één van de meewegende factoren in het samenstellen van de Sterren NL Top 25.

Zie hieronder een voorbeeld van een filmpje waar gebruikt is gemaakt van de muziek van Wesly Bronkhorst. De video is 60.000 keer bekeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.