Nieuws

Lee Towers ontvangt TrosKompas Oeuvre Award

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Lee Towers ontvangt TrosKompas Oeuvre Award

Lee Towers heeft tijdens het Muziekfeest van het Jaar de TrosKompas Oeuvre Award ontvangen. Towers kreeg de award uit handen van Anita Meyer.

“Lee Towers is altijd de man van de straat gebleven. De gewone man die het lukte een American Dream te leven”, aldus Paul Siteur van NPO Sterren NL en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas.

"Hij is de bankwerker bij scheepswerf Boele die het schopte tot zanger en showman pur sang”, aldus de heren over Lee. Lee Towers dacht groot, nam enorme risico’s en werd daarvoor door zijn publiek beloond. “Wat The Voice of Rotterdam aanraakt, verandert in goud. Zelfs zijn microfoon!”

foto: Ben Houdijk

Lee Towers en Anita Meyer

TrosKompas Oeuvre Award

De TrosKompas Oeuvre Award wordt sinds 2010, in samenwerking met NPO Sterren NL, uitgereikt en is slechts weggelegd voor de allergrootste artiesten, producers, componisten en tekstdichters uit de Nederlandse muziekindustrie.

Eerdere winnaars waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs, Pierre Kartner, René Froger, Willeke Alberti en Gerard Joling.

Lee Towers ontvangt TrosKompas Oeuvre Award uit handen van Anita Meyer

TV-special Lee Towers

Sterren NL zendt op 29 december 2022 om 17.10 uur een special uit over Lee Towers op NPO1.

In dit portret vertelt Lee over zijn indrukwekkende carrière. Zijn verhaal wordt afgewisseld met unieke beelden uit zijn eigen archief. Daarnaast delen collega-artiesten hun mooiste momenten met Lee Towers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.