Nieuws

Ik ga een MILJONAIR van je maken!

  1. Nieuwschevron right
  2. Ik ga een MILJONAIR van je maken!

Kijk zaterdag 23 februari naar de Sterren NL Special: Jeroen van der Boom - The piano man.

In deze special vertelt Jeroen van der Boom over zijn jeugd en zijn lange succesvolle carrière.

Jeroen begint als 13-jarig jongetje in de huiskamer op een klein orgel met het spelen van liedjes en verzinnen van tunes. Later start hij met zijn vriend Harry Verhoeven de band ‘The Travellers’, waarmee hij feesten en partijen afgaat. “Er is geen plek in Zuid-Holland waar we niet gespeeld hebben”, aldus Jeroen.

Als hij tijdens een zangauditie wordt benaderd om te gaan presenteren, zegt hij volmondig ja! Hij begint zijn tv-carrière bij Call-TV. “Iedereen denkt dat ik er heel lang heb gezeten, maar ik heb het maar drie maanden gedaan!”
Daarna wordt hij gevraagd door SBS voor het programma ‘Explosief’, waar hij bij het publiek vooral opvalt door het gebruik van zijn grote wenkbrauwen.

In 2007 wil Jeroen heel graag een Nederlandstalig liedje maken. Via de vriendin van Simon Keizer (Annemarie) krijgt hij een tip om een Spaans liedje te vertalen. Hij huurt een studio en zo ontstaat in een zeer korte tijd het nummer ‘Jij bent zo’, waarmee hij in één klap doorbreekt.

​Op zijn 36e besluit hij in het huwelijksbootje te stappen met zijn Dany. Dit wordt echter verstoord wanneer hij door René Froger gevraagd wordt om Gerard Joling te vervangen bij De Toppers. Zijn bruiloft wordt uitgesteld en binnen twee maanden staat hij in glitterpak op het Eurovisie Songfestival.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook vertelt Jeroen voor het eerst over de audities die hij deed voor verschillende grote musicals. Hij legt uit waarom hij en musicals eigenlijk nooit echt samen gingen.

Zaterdag 23 februari om 13.10 uur op NPO1

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.