Nieuws

Groots eerbetoon door Nielson & Jaap op het dak van Carré

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Groots eerbetoon door Nielson & Jaap op het dak van Carré

Gisteravond zongen Nielson en Jaap Reesema de sterren, of beter gezegd de bellen van de hemel tijdens hun duet op het dak van Koninklijk Theater Carré tijdens het 57ste Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam.

Beste Zangers

In het programma Beste Zangers droeg Jaap Reesema in de aflevering voor Nielson een beladen maar vooral bijzonder nummer op, genaamd: Grijs. Nielson schreef Grijs destijds als eerbetoon aan zijn overleden neef en tevens beste vriend, die overleed aan leukemie. Nadat Nederland kennis maakte met dit nummer via Jaap nam het nummer een sprong in alle Nederlandse hitlijsten.

Televizier-Ring Gala

Het optreden was een waar ‘kippenvel’ moment. Zo stonden zij samen met de band op het dak van Carré omringd met bellenblaas. De bellenblaas staat voor de tatoeage op Nielsons arm, toegewijd aan Nielsons neef.

In deze luchtbellen verschenen overleden bekenden, waaronder: Piet Paulusma, Sis van Rossum, Willibrord Frequin en nog vele andere betekenisvolle mensen. Dit zorgde voor een emotioneel optreden wat veel Nederlanders een traantje deed weg pinken.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.