Nieuws

Sterren NL Special: Danny de Munk, van straatschoffie tot ras-entertainer

  1. Nieuwschevron right
  2. Sterren NL Special: Danny de Munk, van straatschoffie tot ras-entertainer

In deze special blikt Danny de Munk terug op zijn lange en succesvolle carrière en deelt hij de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven.

Na de auditieronde voor de film Ciske de Rat wordt Danny de Munk uit 3500 aanmeldingen gekozen voor de hoofdrol. Een mooie bijkomstigheid: hij blijkt ook nog verdomd goed te kunnen zingen. In korte tijd wordt Danny razend populair; vooral bij de meisjes.

Op 19-jarige leeftijd leert Danny zijn grote liefde Jenny kennen. “Ik heb vier maanden lang taxichauffeur gespeeld om haar aandacht te krijgen.” Na een lange stilte durft Danny te vertellen wat hij van Jenny vindt: "Ik vind je leuk, trut."

In zijn carrière gaat het ook voor de wind; een rol in de musical Les Misérables, een rol in de film All Stars, een hit met de titelsong ‘Vrienden voor het leven’ uit de gelijknamige televisieserie. Totdat, tijdens zijn theatertour, de man met de hamer langskomt. “Terwijl ik aan het zingen was, zei het stemmetje in mijn hoofd: Danny, je moet stoppen!”

Nu is hij terug met nieuwe muziek! In ‘Toch ff lekker zo’ mengt hij het levenslied met de hedendaagse muziek tot een Nederdance nummer. “Mensen zullen denken: Danny dit kan toch niet! Maar ik ben wel de eerste.”

Sterren NL Special: Danny de Munk, maandag 15 oktober om 16.20 uur op NPO1