Nieuws

Bonnie St. Claire, van schippersdochter tot superster

foto: ANP Kippa
  1. Nieuwschevron right
  2. Bonnie St. Claire, van schippersdochter tot superster

'Bonnie, Bonnie kom je buiten spelen?' De zangeres blaast vandaag alweer 73 kaarsjes uit. St. Claire werd geboren als Bonje Cornelia Swart in Rozenburg op 18 november 1949. Ze werd geboren op een boot als de dochter van een schipper.

Het begin

In 1966 werd ze ontdekt tijdens een concert van Peter Koelewijn, toen ze als 17-jarig meisje op het podium een lied mee mocht zingen. In 1967 kreeg ze via Koelewijn een platencontract en maakte ze onder de artiestennaam Bonny St. Claire haar eerste single. Peter schreeft haar debuutsingle Tame Me Tiger die niet verder kwam als een plaatsing in de tip parade. Hierop volgde haar ballade-achtige single I won't stand between them, die haar een vijfde plaats in de Top 40 opleverde.

foto: ANP

St. Claire & Peter Koelewijn

Succesen

Het Nederlandstalige repertoire ligt St. Claire verrassend goed. Met Dokter Bernard, Het nummer waarin Ron Brandsteder de rol van Dr. Bernard inzingt bereikt de zangeres in juli 1976 de top tien. Begin jaren '80 wist Bonnie hit na hit te scoren met nummers als: Pierrot, Bonnie kom je buiten spelen, Vreemdeling, Jij en ik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Openhartig

In 2021 bracht Bonnie haar autobiografie Kwam een vrouw bij de slijterij uit, waarin St. Claire vertelt sinds 2018 geen alcohol meer te drinken. Zo voelt ze zich sindsdien veel minder angstig, vertelt ze in gesprek met Nieuwe Revu. In het verleden dronk ze zichzelf vaak moed in. Dit deed ze niet alleen voor haar optredens maar ook naar alledaagse dingen zoals boodschappen doen.

Nu gaat het goed met Bonnie en geniet ze van een sterke bak koffie. Wij van haar fijne muziek en glimlach!