Naar homepage
Nieuws

Vandaag 10 jaar geleden: Sieneke op het Eurovisie Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag 10 jaar geleden: Sieneke op het Eurovisie Songfestival

Het is vandaag precies 10 jaar geleden dat Sieneke in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival stond. Helaas halen we niet genoeg punten voor de finale, maar de grote muzikale carrière van Sieneke als (volks)zangeres krijgt is begonnen.

Op 18-jarige leeftijd doet Sieneke mee aan het Nationale Songfestival. Het nummer waarmee de winnende act van deze voorronde naar het Eurovisie Songfestival gaat staat al vast; Ik ben verliefd (Sha-la-lie), geschreven door Pierre Kartner. In totaal doen er vijf acts mee.

Sieneke wint de nationale voorronde nadat ze door Pierre werd aangewezen als winnaar, omdat de uitslag van de jury en de televoters geen duidelijke winnaar gaf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Songfestival-droom in Oslo

Tijdens het Eurovisie Songfestival in Oslo moet Sieneke optreden in de tweede halve finale. Op het podium staat een enorm draaiorgel en twee orgel poppen. Helaas krijgt Sieneke niet genoeg punten van het publiek en strandt in de halve finale op de 14e plek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vandaag de dag is Sieneke nog steeds zeer actief in de Nederlandstalige muziekwereld. Met nummers als Het gat van de deur, Donkere dagen en Waar blijft nou de wijn scoort de zangeres hits.

​Foto omslag: ANP