Nieuws

Flemming brengt debuutalbum 'FLEMMING' uit

foto: Flemming
  1. Nieuwschevron right
  2. Flemming brengt debuutalbum 'FLEMMING' uit

Na een jaar vol hoogtepunten en vier hits brengt Flemming op vrijdag 4 november zijn debuutalbum ‘FLEMMING’ uit.

De plaat bestaat uit 12 nummers waarop de zanger zijn veelzijdigheid laat horen. De liedjes worden visueel bijgestaan door een reeks videoclips die dezelfde dag op YouTube verschijnt.

FLEMMING

De naamkeuze van het album was snel gemaakt, omdat Flemming de luisteraars kennis wil laten maken met hem als persoon en artiest. “Mijn Nederlandstalige carrière begon pas een jaar geleden wat relatief nog heel kort is. Ik denk dat mensen mij echt nog moeten leren kennen en ik hoop dat mijn album hier een beetje aan kan bijdragen. De afgelopen jaren heb ik zoveel verschillende soorten muziek geschreven en gemaakt. Ik vond het dan ook moeilijk om te kiezen welke nummers ik op dit album wilde hebben. De songs die ik nu heb gekozen staan voor de muziek die ik vet vind en wil uitdragen. Dit is FLEMMING”, aldus Flemming.

Quote

De songs die ik nu heb gekozen staan voor de muziek die ik vet vind en wil uitdragen. Dit is FLEMMING.

Flemming

Van ballads tot up-tempo

Het album is heel uiteenlopend. Zo staan er ballads op, zoals het nummer ‘Doodsbang’ met Emma Heesters, maar ook up-tempo pop en funky nummers die moeilijk uit het hoofd te krijgen zijn, iets wat luisteraars tot nu toe van Flemming gewend zijn. “Mijn eerste geschreven nummers ooit, zijn ballads. Ik vind het heel leuk om ook deze kant van mezelf te laten horen. Het album is zo divers omdat ik zelf ook van verschillende soorten muziek houd, zo ben ik ook opgevoed. Ik ben opgegroeid met Queen, waar mijn ouders fan van waren. Dat is ook waar mijn tweede naam ‘Freddie’ vandaan komt. Ook is bijvoorbeeld Ed Sheeran al jaren een grote inspiratiebron voor mij,” vertelt Flemming.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Amsterdam

Een jaar geleden bracht Flemming zijn mega hit ‘Amsterdam’ uit en sindsdien staat zijn leven op zijn kop. Het nummer is inmiddels dubbel Platina en op festivals zingt het publiek het refrein luidkeels mee. Ook in België ontving Flemming een gouden plaat voor het nummer. Na ‘Amsterdam’ volgde al gauw hits als ‘Zij Wil Mij’ en ‘Automatisch’, die ook beiden in de Top 10 stonden van vrijwel alle Charts. Voor FLEMMING voelt dit jaar daarom soms nog steeds als onwerkelijk. “Er is zo veel gebeurd dit jaar, dat het eigenlijk te veel is voor één jaar. Daarom zeg ik ook regelmatig tegen de mensen om mij heen dat het voor mij voelt als twee jaar. Door deze stroomversnelling is het soms moeilijk om stil te staan bij de mooie gebeurtenissen die je meemaakt en je te realiseren wat er allemaal gebeurt. Het is belangrijk om af en toe op de rem te trappen en even je rust te pakken. Als ik dit jaar moet omschrijven in één woord is het wel echt ‘vet!’. Dat ik nu een album uit mag brengen is de kers op de taart."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wolken

Het liedje ‘Wolken’, dat ook op het album staat, betekent extra veel voor de zanger. Het gaat over hoe hij vroeger gepest werd omdat hij anders was dan de rest. Dit heeft hem echter nooit beïnvloed in het najagen van zijn dromen en uitoefenen van zijn passie. “Ik wil met dit liedje jongens en meisjes aansporen om altijd hun dromen na te jagen en ze meegeven dat niemand zich moet laten remmen door de mening van anderen. Zelf heb ik dat ook nooit gedaan. Ik droom zelf ook groot en als ik dan een voorbeeld mag noemen droom ik ervan om net als Guus Meeuwis een langdurige carrière te hebben. En als ik dan echt groot mag dromen? Dan zou ik een keer een concert willen geven op de markt in Den Bosch waar het dan helemaal vol staat.