Nieuws

Nick & Simon brengen NSG album uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Nick & Simon brengen NSG album uit

Nick & Simon hebben vandaag hun nieuwe album NSG uitgebracht. Het uitgangspunt voor de plaat was het maken van liedjes waarbij Simon & Garfunkel als inspiratiebron dienden, zowel tijdens het schrijfproces als bij de opnames.

Het album is opgenomen in de Henson Recording Studios in L.A. met producer en 12-voudig Grammy winnaar Jay Newland en een bijzondere groep muzikanten. Nick & Simon hebben hiermee gekozen voor een manier van opnemen zoals Simon & Garfunkel die in die tijd ook verkozen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onder anderen Paul de Munnik, John Ewbank, Nielson, Matt Simons, Guus Meeuwis, Jaap Kwakman, David Björk, Andreas Moe en Gordon Groothedde hebben aan de muziek meegewerkt. Het eindresultaat is het album NSG, dat staat voor Nick, Simon & Garfunkel, met 12 Nederlandstalige composities die allen de intrigerende schoonheid van het Simon & Garfunkel oeuvre bezitten.

De luxe verpakking van de plaat bevat naast de 12 nieuwe nummers een bonusdisc met 10 Simon & Garfunkel covers die Nick & Simon met de band opnamen in de Wisseloord Studios. Ook is er een gelimiteerde lp-versie beschikbaar in een fraaie gatefold verpakking met gekleurd vinyl en hoogwaardige 45 toeren techniek.

Dubbel feest

Voor Nick is het dubbel feest vandaag, want naast de release van het album viert hij vandaag ook zijn 37e verjaardag. Van harte gefeliciteerd! ?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.