Nieuws

Marco Schuitmaker, Tino Martin en Senna genomineerd voor een Edison

foto: AVROTROS/ Peter Woods
  1. Nieuwschevron right
  2. Marco Schuitmaker, Tino Martin en Senna genomineerd voor een Edison

Marco Schuitmaker, Tino Martin en Senna zijn genomineerd voor een Edison in de categorie Hollands. Vanmiddag werden ze verrast door een belletje van Emilie Sleven in Muziekfeest in de middag.

De Edisons zijn de oudste muziekprijzen van Nederland, te vergelijken met bijvoorbeeld de Grammy Awards of de Brit Awards. Genomineerden worden gekozen door een (vak)jury.

Genomineerden 2024

Vanmiddag verraste Emilie Sleven Marco Schuitmaker, Tino Martin en Senna met hun nominatie voor de Edisons in de categorie Hollands.

Marco Schuitmaker - Singles

De jury laat over Marco Schuitmaker het volgende weten: 2023 was hét jaar van Marco Schuitmaker. Met wat hulp van social media werd zijn single ‘Engelbewaarder’ uit ’22 een van de grootste hits van het afgelopen jaar.

Het succes van ‘Engelbewaarder’ wist Marco Schuitmaker te consolideren met de kraker ‘Hier Mag Alles’ een duet met Donnie, ‘Zomernacht in Griekenland’ en het duet ‘Van Goes Tot Purmerend’ met Jan Smit.

Hij zingt al vanaf zijn achtste, maar de carrière van Marco Schuitmaker is dit jaar definitief begonnen.

Senna - SENNA

Het juryrapport van Senna klinkt als volgt: Bij talentenjachten viel Senna Willems al op en dit kreeg een vervolg toen ze op televisie tweede werd bij ‘We Want More’. Haar droom kwam uit toen ze nummers van haar idool kon zingen bij ‘Holland Zingt Hazes’.

Op haar debuutalbum is haar passie voor het genre niet alleen hoorbaar, maar weet ze de luisteraar te raken met teksten uit het hart. Senna heeft een uniek en herkenbaar geluid.

VIDEO: Senna wordt verrast met een nominatie voor een Edison

Tino Martin - Dit is het levenslied

De jury laat over Tino Martin het volgende weten: Tino Martin heeft ruim twee jaar aan dit vijfde studioalbum gewerkt en zijn eigen sound verder vormgegeven. Dit album heeft inmiddels de gouden status bereikt.

Uiteraard zijn er de succesvolle samenwerkingen met Trijntje Oosterhuis en Kris Kross Amsterdam maar het zijn vooral de solo songs die bewijzen dat Tino Martin nog altijd de toon zet in dit genre.

Moeiteloos wisselen ballads en tempo nummers elkaar af en is dit album een mooi geheel.

VIDEO: Tino Martin wordt verrast met een nominatie voor een Edison

De Edisons worden op 4 maart uitgereikt tijdens een awardshow in het AFAS Theater in Leusden.