Nieuws

André Hazes vertelt zijn verhaal met nieuw album

foto: 8ball Music
  1. Nieuwschevron right
  2. André Hazes vertelt zijn verhaal met nieuw album

Op vrijdag 6 oktober brengt André Hazes zijn nieuwe album 'Op mijn lijf geschreven' uit.

Dit album betekent niet alleen een nieuw hoofdstuk in de carrière van de zanger, maar ook een nieuw begin na een turbulente periode in zijn leven. In 'Op mijn lijf geschreven' laat Hazes een vernieuwende kant van zichzelf zien, zowel op muzikaal als persoonlijk gebied. “Ik heb mijn diepste gevoelens op mijn eigen manier verwoord en in muziek omgezet. De sound is uniek en wellicht anders dan wat mensen van mij gewend zijn, maar het is en blijft André Hazes muziek omdat ik degene ben die de teksten heeft geschreven en omdat ik degene ben die het zingt.” aldus Andre Hazes.

Quote

De sound is uniek en wellicht anders dan wat mensen van mij gewend zijn

André Hazes over zijn nieuwe album

Nieuw team

Dit album is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met een nieuw team van muzikanten, songwriters en producers, waaronder Billy Dans, Hansen Thomas en John Dirne. “We hebben maandenlang in de studio gezeten en hebben gestoeid met de woorden die in mijn hoofd ronddwaalden en de melodieën die ik op de meest onverwachte momenten voelde opkomen. Ik kreeg ruimte van het team om een leidende positie in te nemen in dit creatieve schrijfproces. Daardoor heb ik een kant van mezelf ontdekt die ik nog niet kende. Voor het eerst in mijn leven heb ik met overtuiging en volle overgave vanuit mijn hart geschreven en gezongen. Dit album vertegenwoordigt daarom precies wat ik op dat moment voelde,” zegt Hazes.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast zijn muzikale ontwikkeling heeft Hazes ook op persoonlijk gebied een krachtige ontwikkeling doorgemaakt. Hazes zegt daarover: “Ik zie nu in dat ik fouten heb gemaakt in het verleden en ik heb geleerd dat er altijd een plaats is voor herstel en vergeving. Meer dan ooit kan ik zeggen dat ik weet wie ik ben. Ik kijk nu vooruit en kan niet wachten om de zalen weer plat te spelen”.

Ahoy

Op 25 november staat André na lange tijd weer in de Ahoy. Hij speelt nummers van het nieuwe album, maar ook nummers uit zijn oude repertoire, waaronder 'Leef' en 'Wie kan mij vertellen'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij zal ook hits van zijn vader spelen, want de afgelopen periode heeft hem ook geleerd dankbaar te zijn voor de kansen en uitdagingen die het leven hem heeft gegeven.

Sterren aan tafel

Kijk donderdagavond om 19.15 uur op NPO1 Extra naar 'Sterren aan tafel' waar André Hazes te gast zal zijn. In de talkshow vertelt hij onder andere dat zijn moeder vroeger stiekem een cd van René Froger in de auto had liggen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.