Nieuws

Dolly Dots ontvangen TrosKompas Oeuvre Award 2023

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dolly Dots ontvangen TrosKompas Oeuvre Award 2023

De TrosKompas Oeuvre Award is dit jaar voor de Dolly Dots. Angela Groothuizen, Anita Heilker, Angéla Kramers, Esther Oosterbeek en Patty Zomer namen de prijs zojuist in ontvangst tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome.

De Dolly Dots kregen de award uit handen van radio-dj en televisiepresentator Erik de Zwart.

foto: Ben Houdijk

De Dolly Dots met Erik de Zwart

Juryrapport

Het juryrapport klinkt als volgt: “‘Ik wil voor mijn verjaardag een Dolly Dot’, zong Dingetje in 1982. Daarmee verwoordde hij wat veel jongens van Nederland wilden, want in dat decennium wilde iedereen die jong mannelijk was verkering met een van de Dolly Dots en alle meiden wilden zijn zoals zij. Het symboliseert het enorme succes van de meidengroep. Ruim 10 jaar lang domineerden ze de hitlijsten. Naast 25 Top 40 hits, kwam er ook een tv-serie en een film (‘Dutch treat’). De meiden van weleer zijn inmiddels dames die met hun reünietour ‘Sisters on tour’ in 2021 en 2022 net als vroeger weer uitverkochte zalen wisten te trekken. Ze zijn een ongekend fenomeen in de Nederlandse popcultuur.

Door de jaren heen: Dolly Dots

Eerdere winnaars

De TrosKompas Oeuvre Award wordt sinds 2010, in samenwerking met AVROTROS-muziekplatform Sterren NL, uitgereikt.

Eerdere winnaars waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs, Pierre Kartner, René Froger, Willeke Alberti, Gerard Joling en Lee Towers.

Het Muziekfeest van het Jaar zie je op oudejaarsavond om 22:15 uur bij AVROTROS op NPO3.