Nieuws

De indrukwekkende carrière van Marianne Weber

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De indrukwekkende carrière van Marianne Weber

Hiep, hiep, hoera! Vandaag mag Marianne Weber 67 kaarsjes uitblazen! De zangeres met wie wij kennis maakte onder de naam: Holland duo, waarin zij liedjes als Breng mij nog eenmaal naar huis zong met Jan Verhoeven. Zij groeide uit tot Koningin van het levenslied.

Het begin

Marianne Weber hield van jongs af aan al van het Hollandse repertoire. Zo kocht ze als klein meisje al platen van de Zangeres Zonder Naam en zat ze iedere week aan de buis gekluisterd voor het televisieprogramma Op Volle Toeren.

Het levenslied zat toen al in Marianne's bloed, maar de ambitie om zelf op de planken te staan had zij niet. Totdat haar oom op een familiefeestje met het idee kwam een plaatje op te nemen. Dit idee zette haar aan het denken...

Per toeval

Het bandje kwam via via terecht bij platenmaatschappij Dino, de plek waar de zangeres haar eerste contract tekende. Voordat ze het wist lagen er al twee nummers op de plank. Deze nummers werden binnen no-time gedraaid op piratenzenders door het hele land.

foto: ANP

Marianne Weber & Frans Bauer

Hit-machine

Tot Marianne Weber's grootste successen behoort ook zeker de iconische samenwerking met Frans Bauer. Met hem nam zij het duet-album De Regenboog op, dat uitgroeide tot een gelijknamige nummer 1-hit single, waarvoor zij een platina single ontvingen dankzij de verkoop van maar liefst 75.000 singles binnen een week.

Pensioen

Marianne Weber liet begin deze week weten dat zij een punt zet achter haar carrière. De sinds vandaag 67-jarige zangeres die onlangs is genezen van borstkanker, vertelde in de Privé-bijlage van De Telegraaf dat ze nog een paar optredens heeft staan en dan er klaar mee is. "De fans zal ik missen, maar de artiestenwereld absoluut niet." aldus Marianne.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.