Naar homepage
Nieuws

Marga Bult krijgt de Majoor Bosshardt Prijs voor haar werk tijdens coronacrisis

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marga Bult krijgt de Majoor Bosshardt Prijs voor haar werk tijdens coronacrisis

Marga Bult heeft afgelopen weekend de Majoor Bosshardt Prijs gekregen, voor haar bijzondere werkzaamheden in de zorg tijdens de coronacrisis.

De jury van de Majoor Bosshardt Prijs was unaniem in het besluit om de prijs toe te wijzen aan Marga Bult. Marga pakte tijdens de coronacrisis haar oude beroep, dat van verpleegster in de zorg, weer op in een ziekenhotel in Noord-Brabant.

Juryrapport

De jury zegt het volgende: “Marga Bult heeft weliswaar een carrière opgebouwd als zangeres en presentatrice, maar is tevens opgeleid en werkzaam (geweest) als verpleegkundige. Bij het uitbreken van de pandemie is een oproep gedaan om zich in te zetten en te helpen bij dienstverlening en zorg aan de naaste. Deze oproep heeft Marga ter harte genomen en zij heeft zich beschikbaar gesteld in de zorg.”

Marga heeft de prijs opgedragen aan al het zorgpersoneel in Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek

Het toekennen van de Majooor Bosshardt Prijs aan Marga Bult heeft veel schermutselingen veroorzaakt op social media. Zo zou Marga teveel desinformatie over het coronavirus delen en te kritisch zijn op het huidige coronabeleid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.