Nederlandstalige Top 1000

Het verhaal achter 'KL204', van Peter Koelewijn

foto: Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'KL204', van Peter Koelewijn

Kl204 (Als ik God was), van Peter Koelewijn is een Nederlandse klassieker. Het nummer stond onder andere op plek 27 in de Nederlandstalige top 1000 van 2022. Hoe is het nummer ontstaan?

Voor de Nederlandstalige Top 1000 duiken we met Sterren NL in de verhalen die schuilen achter grote Nederlandstalige hits. Peter Koelewijn vertelt hoe 'KL204' tot stand is gekomen en NPO Radio 5-DJ Hans Schiffers legt uit hoe hij de tekst beleeft van dit nummer. Tot slot komt prof. dr. Erik Scherder aan bod en vertelt welke invloed de tekst van een liedje op het brein heeft en hoe associaties werken in het hoofd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderwerp

Het nummer gaat over het afscheid nemen van iemand. Het afscheid lijkt tijdelijk maar eigenlijk weet je diep van binnen dat je diegene nooit meer terug zal zien. Peter Koelewijn schreef het liedje voor zijn minnares die hij naar Schiphol bracht voor een vlucht naar Spanje. De afspraak was dat ze elkaar nog zouden schrijven, maar Peter wist diep van binnen dat het een vaarwel was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandstalige Top 1000

Stem nu op je favoriete Nederlandstalige hits voor de Nederlandstalige Top 1000. Je kunt t/m 22 september je stem uitbrengen. Van maandag 2 t/m vrijdag 6 oktober hoor je op Sterren NL Radio of jouw favorieten uiteindelijk in de Nederlandstalige Top 1000 staan.

Stem hier