Nederlandstalige Top 1000

Het verhaal achter 'Papa' van Stef Bos

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Papa' van Stef Bos

Papa, ik hou steeds meer van jou. Met deze zin sluit Stef Bos zijn nummer Papa af. Waar heeft Stef Bos de inspiratie vandaan gehaald om deze klassieker over zijn vader te schrijven?

In de online serie Barts classic tracks van Bart Arens, bespreekt Bart met de artiest in kwestie hoe een hit is ontstaan. Hij probeert achter het verhaal van het nummer te komen en ontleedt het nummer laagje voor laagje.

Ziekte

Stef Bos schreef het nummer in 1988. In dat jaar werd bij zijn vader kanker geconstateerd. Stef en zijn vader hadden allebei moeite met hun gevoelens naar elkaar te uiten. Met het nummer wilde Stef duidelijk maken dat hij ondanks hun vele verschillen, die Stef veel benoemt in het nummer, veel van zijn vader houdt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populariteit

Papa heeft de achtste plaats in de top 40 in als hoogste notering staan. Het nummer is echter nog steeds populair en is een aantal keren gecoverd door andere artiesten. Een van die covers was van Suzan en Freek bij het programma Beste Zangers in 2020. Deze versie haalde plek 27 in de top 40.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandstalige Top 1000

Stem nu op je favoriete Nederlandstalige hits voor de Nederlandstalige Top 1000. Je kunt t/m 22 september je stem uitbrengen. Van maandag 2 t/m vrijdag 6 oktober hoor je op Sterren NL Radio of jouw favorieten uiteindelijk in de Nederlandstalige Top 1000 staan.

Stem hier