Nederlandstalige Top 1000

Engelbewaarder van Marco Schuitmaker op #1 in de Nederlandstalige Top 1000

foto: Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Engelbewaarder van Marco Schuitmaker op #1 in de Nederlandstalige Top 1000

Het was de hit van de afgelopen zomer. ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker.

Engelbewaarder

Dat het nummer enorm populair is, blijkt uit het feit dat het de nieuwe nummer 1 is in de Nederlandstalige Top 1000. Het is daarnaast ook nog de hoogste nieuwe binnenkomer in deze lijst. Marco is met dit nieuws en de bijbehorende award verrast tijdens de opnames voor de talkshow Sterren aan tafel met Jan Paparazzi en Emilie Sleven. De populaire zanger reageerde geëmotioneerd. Kijk hier naar de uitreiking:

Quote

Geweldig! Heel veel dingen kun je verwachten, maar dit verwacht je niet. Ik vind het super fijn.

Marco Schuitmaker

Nederlandstalige Top 1000

‘Kleine Jongen’ van André Hazes, die vorig jaar nog op nummer 1 stond, staat dit jaar op nummer 2. De volkszanger is het meest terug te vinden in de lijst, maar liefst 29 keer. Jannes staat op nummer 3 met ‘Zwevend Naar ‘t Geluk'. De Nederlandstalige Top 1000 is samengesteld door de kijkers en luisteraars van NPO Sterren NL.

Uitzendingen

De Nederlandstalige Top 1000 is van 2 t/m 6 oktober 2022 tussen 06.00 - 19.00 uur te zien en te horen bij AVROTROS op NPO Sterren NL Radio, NPO 1 Extra, de website www.nposterren.nl en de gratis Sterren NL-app! DJ’s Marcel de Vries, Corné Klijn, Emilie Sleven en Jan Paparazzi leiden de luisteraars door de lijst met de beste Nederlandstalige muziek ooit gemaakt

Bekijk de hele lijst hier!

Sterren aan tafel

De talkshow ‘Sterren aan tafel’ zie je van dinsdag 3 t/m vrijdag 6 oktober rond 19.15 uur op NPO 1 Extra. Onder anderen André Hazes, Jannes, Marco Schuitmaker en Samantha Steenwijk schuiven aan om te praten over de grootste Nederlandstalige hits ooit gemaakt. De presentatie is in handen van Emilie Sleven en Jan Paparazzi.