Nederlandstalige Top 1000

Het verhaal achter 'Leef' van André Hazes

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Leef' van André Hazes

Leef, alsof het je laatste dag is. In menig kroeg hoor je deze zin van Andre Hazes vaak uit de speakers schallen. Hoe is deze inmiddels klassieker te noemen plaat van Andre Hazes tot stand gekomen?

In Barts classic tracks bespreekt Bart Arens samen met de artiest hoe de grootste Nederlandstalige hits tot stand zijn gekomen. Dit doet hij onder andere door achter het verhaal van het nummer te komen en het nummer van begin tot eind te ontleden.

Ontstaan

Het nummer is ontstaan op een schrijverskamp van Andre in Baarn. Edwin van Hoevelaak produceerde het nummer. Diggy Dex schreef het nummer in een van de studio's en zong ook de eerste versie in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twijfels

Andre Hazes had aanvankelijk twijfels over het nummer. De producers hebben hem toch over gehaald om het nummer uit te brengen. Andre geeft in de video met Bart Arens aan dat het zijn grootste fout van zijn leven zou zijn geweest als hij het nummer niet zou hebben uitgebracht. Acht jaar na het uitbrengen is het Andre's grootste hit met onder andere bijna 60 miljoen views op Youtube.

Nederlandstalige Top 1000

Stem nu op je favoriete Nederlandstalige hits voor de Nederlandstalige Top 1000. Je kunt t/m 22 september je stem uitbrengen. Van maandag 2 t/m vrijdag 6 oktober hoor je op Sterren NL Radio of jouw favorieten uiteindelijk in de Nederlandstalige Top 1000 staan.

Stem hier