Nederlandstalige Top 1000

In beeld: de imposante carrière van Frans Bauer

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. In beeld: de imposante carrière van Frans Bauer

Frans Bauer staat extra in de spot-light want de zanger viert vandaag zijn 49e verjaardag! We kijken hierom terug naar zijn omvangrijke carrière.

All you need is love

De zanger breekt in 1994 door met Als Sterren Aan De Hemel Staan. Frans Bauer raakt bij het grote publiek bekend door zijn optreden in het Robert ten Brink-programma All You Need Love.

Goud in overvloed

Het duurt tot 1997 wanneer het volgende succes op zijn pad komt, hij scoort dan een nummer 1-hit met De regenboog, een duet met Marianne Weber.

In 2004 is de zanger met zijn gezin te zien in de realitysoap De Bauers. Het programma wint de Gouden Televizierring en de titelsong van het programma, Heb je even voor mij, komt op de eerste plaats van de Top 40. Bauer wordt later onderscheiden met een Gouden Harp en een Edison.

foto: ANP

Frans Bauer & Marianne Weber

Te volks in Nederland

Hij brengt verschillende platen uit en scoort regelmatig hits. Het grote publiek hoort er echter weinig van omdat landelijke stations weigeren zijn muziek te draaien. Ze vinden hem te volks en hij zou daarom niet in hun programmering passen.

Daarentegen breekt Frans al snel door in alle Duitssprekende landen. Door al deze successen sleept hij de ene na de andere prijs in de wacht, hij tekent miljoenen contracten en hij wordt in 2004 onderscheiden met een lintje. Zijn fanclub is een van de grootste in Europa en hij doneert relatief veel aan goede doelen.

Kabouter Plop

In september van 2005 komt zijn single Hé, lekker ding uit. Hij neemt een videoclip op in Zuid-Afrika en hij speelt een excentrieke en muzikale kabouter in de filmversie van Kabouter Plop.

foto: ANP

Kabouter Frans

Humor

Vanaf 2009 presenteert Frans het populaire TROS-programma Bananasplit. En vanaf augustus 2013 is hij te zien in zijn TV-programma Viva La Frans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ons Maris

Op 27 januari 1992 ontmoette Frans zijn wederhelft Mariska van Rossenberg. Uiteindelijk zijn Frans en Mariska op 4 februari 2008 in Zevenbergen. Het wettelijk huwelijk werd voltrokken in het Mauritshuis in Willemstad.

foto: ANP

Frans kust zijn Mariska

Tante Rikie duet

Frans Bauer in duet met Zwarte Cross-festivaldirectrice Tante Rikie. Dit was Rikie haar enige droom. Zo kreeg de zanger hier gehoor van en verraste hij haar. Korte tijd later komen zij in 2022 met dans-hit: Hoofd, schouders, knie en teen.

foto: ANP