Nederlandstalige Top 1000

Bart Arens ontleedt 'Kleine Jongen' van André Hazes in zijn Classic Track

foto: Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart Arens ontleedt 'Kleine Jongen' van André Hazes in zijn Classic Track

In de week van de Nederlandstalige Top 1000 organiseerde Sterren NL het symposium 'Beter in je moerstaal' voor vakgenoten. NPO Radio 2-dj Bart Arens verzorgde een 'live' Classic Track tijdens deze inspirerende middag.

Classic Track

In Classic Track bespreekt NPO Radio 2 DJ Bart Arens samen met de artiest en of producer in kwestie hoe grote Nederlandse hits tot stand zijn gekomen. Achter een groot mengpaneel wordt de track laagje voor laagje ontleed en hoor je hoe het nummer is ontstaan.

Kleine Jongen

Tijdens het symposium had Bart de schrijvers Aart Mol, Geertjan Hessing en producer John van de Ven uitgenodigd om 'Kleine jongen' van André Hazes onder het mengpaneel te leggen. Ze vertellen onder andere over de inspiratie achter het nummer, geven een uniek inkijkje in de studio en halen verhalen op over het opnameproces met de legendarische volkszanger. In de video hoor je ook de rauwe opname van Hazes’ iconische stem, zoals je die waarschijnlijk nooit eerder hebt gehoord. Emilie Sleven sprak Bart hierover in haar radioshow:

Emilie Sleven & Bart Arens over Classic Track: Kleine Jongen

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.