Muzieklegendes

LUV': de populairste meidengroep die Nederland ooit gekend geeft

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. LUV': de populairste meidengroep die Nederland ooit gekend geeft

Hey hello, so you’re the greatest lover! In deze nieuwe aflevering van Muzieklegendes staat Nederlands populairste meidengroep ooit centraal: LUV’. Eind jaren zeventig veroveren ze met hun vrolijke liedjes en frisse danspasjes de harten van het publiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In het jaar 1976 ziet LUV’ het levenslicht. De groep wordt opgericht door producer Hans van Hemert. Er worden drie mooie dames uitgekozen, die ook nog eens goed kunnen zingen. Er is voor ieder wat wils; de serieuze José Hoebee, de blonde Marga Sheide en de zwoele Patty Brard.

foto: ANP

LUV' in de beginjaren

De eerste twee singles van de groep, namelijk My man en Dream dream, hebben niet het succes waarop in eerste instantie gehoopt werd.

Welcome to Waldolala

In 1978 breekt de groep definitief door nadat ze de openingstune van het televisieprogramma Het is weer zo laat mogen inzingen. Het nummer genaamd U.O. Me bereikt de derde plek in de Nederlandse Top 40.

Opvolgende singles zoals You’re the greatest lover, Trojan horse, Casanova en Yes I do behalen grote successen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wereldsterren

LUV’ is niet alleen in Nederland mega populair. In 1980 is de groep Nederlands meest gevraagde act in buitenlandse (tv)shows. De liedjes van de dames bestormen de hitlijsten in heel Europa, maar ook Australië, Zuid-Afrika en Mexico liggen aan hun voeten.

Nieuw voor het publiek

LUV’ was met hun gouden platen in binnen én buitenland een van de grootste muziek exporteurs van Nederland. Met de vrolijke muziek en mooie kostuums was het een meidengroep die eind jaren zeventig nieuw was voor het publiek.

LUV’; begonnen als een bescheiden meidengroep, maar uitgegroeid tot wereldsterren.