Emilie Op Volle Toeren

'Laat me' van Ferry de Lits is goud!

foto: Sterren NL // Woods fotografie
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Laat me' van Ferry de Lits is goud!

Ferry de Lits heeft zondag een gouden award ontvangen voor zijn single Laat me.

foto: Ferry de Lits

Goud voor 'Laat me'

8,6 miljoen streams

Tijdens de opnames van Hart voor Muziek voor Omroep Brabant ontving Ferry uit handen van onze eigen Emilie een gouden award voor meer dan 8,6 miljoen streams!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emilie belde vanmiddag met Ferry om te vragen of hij het al verwachtte: "Ik hou de streams wel bij en ik wist dat het eraan kwam. Maar het is altijd een verrassing wanneer je 'm krijgt", aldus Ferry over zijn gouden plaat.

De datum van de uitreiking was voor Ferry heel bijzonder: "Het is mijn allereerste gouden plaat. Ik kreeg 'm op de verjaardag van mijn overleden vader. Dat was heel erg bijzonder."

Quote

Het is mijn allereerste gouden plaat. Ik kreeg 'm op de verjaardag van mijn overleden vader. Dat was heel erg bijzonder.

Ferry de Lits

Laat me

De single 'Laat me' van Ferry is een cover van de hit van Ramses Shaffy uit 1978. De remake van Ferry kwam uit in 2014. Ook de hit van Ramses Shaffy was een cover. Het echte origineel komt namelijk uit 1977 en is van Serge Reggiani. Het Franse Ma dernière volonté (soms ook Vivre genoemd) is niet de bekendste hit van de Frans/Italiaanse zanger, maar in Nederland zingt iedereen de Nederlandse versie keihard mee.

Het idee om de plaat uit te brengen, kwam van de platenbaas van Ferry: "Ik wilde wel mijn eigen versie ervan maken en dat is goed gelukt. En nu is ie goud!"

Samenwerking met Donnie?

Op de vraag met wie hij nog zou willen samenwerken, antwoordt Ferry dat een plaat met Donnie wel heel leuk zou zijn.