Het origineel van

Het origineel van 'Mexico' van de Zangeres Zonder Naam

  1. Nieuwschevron right
  2. Het origineel van 'Mexico' van de Zangeres Zonder Naam

Bijna iedereen kent het het wereldberoemde nummer 'Mexico' van de Zangeres Zonder Naam. Het is één van haar grootste successen en dit komt onder andere door het opzwepende en tropische ritme van het nummer. Jong en oud kan het nummer van begin tot het einde meezingen.

In 1969 brengt de De Zangeres Zonder Naam de eerste versie van Mexico uit, geschreven door Johnny Hoes. Bijna twintig jaar later, in 1986, wordt het nummer nieuw leven ingeblazen.

Dat jaar zingt de zangeres het liedje in Paradiso tijdens een groot comebackconcert. Sinds dit optreden heeft de zangeres er een generatie nieuwe fans bij. En dat niet alleen; het nummer stond destijds ook in het teken van het WK voetbal in Mexico.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mexico wordt oorspronkelijk gecomponeerd door Francis Lopez en in het Frans geschreven en gezongen door Luis Mariano. Het nummer wordt in 1951 door Mariano uitgevoerd in de operette Le chanteur de Mexico en in 1953 voor het eerst uitgebracht op een plaat.

Het nummer gaat, vanzelfsprekend, over het Zuid-Amerikaanse ‘paradijs van de liefde’ Mexico. Het gaat over zingen in de zon en het dansen van de bolero.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Zangeres Zonder Naam is niet de eerste Nederlander die het nummer oppikt. De Nederlandse band The Loosers brengt in 1965 een Engelstalige versie uit van het nummer. Daarnaast wordt het liedje ook in een aantal andere landen gecoverd. Zo wordt er ook een Spaanse, Italiaanse en Duitse versie opgenomen.