Naar homepage
Het origineel van

Het origineel van 'Als de zon schijnt' van André van Duin

  1. Nieuwschevron right
  2. Het origineel van 'Als de zon schijnt' van André van Duin

‘’Wat is het leven fijn als de zon schijnt.’’ Bekende woorden uit de tekst van het meest bekende liedje van André van Duin; wie kent 'm niet? De zomerhit 'Als de zon schijnt' uit 1983 staat vandaag centraal in 'Het origineel van...'.

Begin jaren '80 brengt André van Duin het zomerse nummer Als de zon schijnt uit. Het nummer - gecomponeerd door Harry van Hoof en Joost Timp - is afkomstig van zijn studioalbum Wij met daarop twaalf luisterliedjes. Het origineel hoorde André voorbijkomen in een film en schreef er zelf gelijk een nieuwe tekst bij. De typetjes en stemmetjes uit zijn voorgaande singles liet hij ditmaal achterwege. De muziek werd verzorgd door Harry van Hoof.

Buona sera, Mrs. Campbell

Als de zon schijnt is een cover van Buona sera, Mrs. Campbell uit de gelijknamige film van Melvin Frank. Buona sera, Mrs. Campbell is een Amerikaanse komediefilm met als hoofdrolspeelster Gina Lollobrigida. De single werd in 1969 uitgebracht door Jimmy Roselli. De zanger had zelf geen rol in de film. Jimmy Roselli was één van de belangrijkste Italiaans-Amerikaanse popzangers van zijn tijd, waar hij concurreerde met artiesten zoals Frank Sinatra, Tony Bennett en Dean Martin.

In 2009 bracht André van Duin nog een remix van zijn lied uit, die nog even in de hitparades terechtkwam. Ook werd het nummer in 2016 gebruikt als reclamelied in een tv-commercial van een bekende supermarktketen.

In Jinek zei Van Duin het volgende over het nummer: ‘’Ik keek naar de film en de melodie viel me meteen als vrolijk op. Ik schreef er in korte tijd een nieuwe tekst bij. De oorspronkelijke schrijvers zullen wel weer verbaasd zijn als ze aan het einde van het jaar weer auteursrechten ontvangen."