Naar homepage
Het origineel van

Het origineel van 'Een doodgewone man' van André Hazes

  1. Nieuwschevron right
  2. Het origineel van 'Een doodgewone man' van André Hazes

Een doodgewone man van André Hazes stond de eerste dag al gelijk op nummer 1 in Nederland en België!

Het is het eerste nummer waarin André Hazes zich zo openhartig en kwetsbaar opstelt. Bij het publiek komt het nummer daarom ook goed binnen. Een doodgewone man duurt acht minuten en de clip is net een kleine speelfilm. ‘Ik ben nog nooit zo trots geweest, schrijft André Hazes op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persoonlijk

Aan het AD vertelt de zanger dat hij niet meer altijd als feestende jongen gezien wil worden en écht een keer zijn verhaal wil doen. In Een doodgewone man beschrijft hij hoe zijn leven er de afgelopen jaren aan toe ging.

In het nummer zingt André Hazes dat hij niet dood wil gaan als een normale man, maar op een andere manier herinnerd wil worden. Ook gaat het over zijn relatie met Monique en de vele stormen die ze samen hebben doorstaan. De combinatie van de indrukwekkende videoclip met het nummer maakt het allemaal nog een stuk persoonlijker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ordinary Man

André Hazes is open over waar hij de inspiratie voor het lied vandaan heeft gehaald. Een doodgewone man is een cover van Ordinary Man van Ozzy Osbourne, in samenwerking met Elton John. Het nummer staat op het gelijknamige album van de Engelse metalartiest en kwam begin dit jaar uit.

Ordinary Man heeft dezelfde insteek als Een doodgewone man; Ozzy Osbourne zingt dat hij niet wil sterven als een normale man en hoe de roem hem de afgelopen jaren in zijn macht heeft gehad. André Hazes heeft zijn eigen draai aan de tekst gegeven, terwijl de band een eigen versie maakte van de instrumentale gedeeltes van het nummer.

Geen gewone man

Na tien jaar is Ordinary Man weer het eerste album van Ozzy Osbourne. In totaal heeft de zanger wereldwijd al meer dan 100 miljoen albums verkocht. Hij begon als zanger in de populaire metalband Black Sabbath en ging vanaf de jaren 80 verder als solo-artiest. Alhoewel de zanger, met hits als Paranoid en Crazy Train, zingt over dat hij niet als een normale man herinnerd wil worden, is dat het laatste waar hij bang voor hoeft te zijn. Naast zijn glansrijke carrière kreeg hij in het verleden veel kritiek rondom zijn controversiële nummers die het Satanisme zouden verheerlijken. Daarnaast staat hij bekend om zijn drugs en alcohol verleden.

Foto: ANP