Naar homepage
Het origineel van

Het origineel van 'Dromen zijn bedrog' van Marco Borsato

  1. Nieuwschevron right
  2. Het origineel van 'Dromen zijn bedrog' van Marco Borsato

Na drie Italiaanstalige albums besluit Marco Borsato in begin jaren negentig het in het Nederlands te proberen. In 1994 komt de zanger met zijn eerste Nederlandstalige album ‘Marco’. ‘Dromen zijn bedrog’ wordt de eerste single van het album. Het nummer groeit uit tot een van de succesvolste singles in Nederland.

Het succes van Marco Borsato is in de begin jaren negentig niet zo groot. De drie Italiaanstalige albums vallen niet in de smaak bij het publiek. Marco en zijn producer en componist John Ewbank besluiten hierdoor een album in het Nederlands te maken.

Toch laten de twee het Italiaanse niet helemaal achterwege, aangezien de wortels van het nummer Dromen zijn bedrog uit Italië komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dromen zijn bedrog is een cover van het Italiaanse nummer Storie di tutti i giorni. In 1982 stond het nummer op de eerste plaats van de Italiaanse hitlijst. Hiermee liet de zanger Riccardo Fogli begin jaren tachtig al zien dat er veel potentie in het nummer zat. Dat onderstreepte hij nog eens door zijn overwinning met het nummer tijdens het San Remo Festival.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 1995 probeert de zanger Nico Gembla ook de Duitse muziekmarkt te veroveren met zijn Duitstalige versie Die Meisten Träume Sind Betrug.