Het origineel van

Het origineel van 'Liefde is magie' van Jeffrey Heesen

  1. Nieuwschevron right
  2. Het origineel van 'Liefde is magie' van Jeffrey Heesen

De Brabantse zanger Jeffrey Heesen is na zijn deelname in 2015 aan de talentenjacht 'Bloed, Zweet en Tranen' niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie.

Vanaf het moment dat Jeffrey Heesen werd geboren, kreeg hij muziek met de paplepel ingegoten. De door hemzelf geschreven zomersingle Mag ik de zon laten schijnen laat al duidelijk zien welke kant Jeffrey uit wil met zijn muziek.

Liefde is magie

In 2018 komt Jeffrey met een nieuw liefdesnummer Liefde is magie. Het nummer staat maar liefst 13 weken in de Sterren NL Top 20. Het vrolijke liefdesnummer wordt goed ontvangen door zijn fans. ‘Ik vind het een mooi nummer, gewoon om de liefde en de sprankelendheid die het uitstraalt’, aldus een fan van Jeffrey.

Islands in the stream

Voor het origineel gaan we bijna veertig jaar terug in de tijd. In 1983 komen Kenny Rogers en Dolly Parton met het nummer Islands in the stream. Het nummer is geschreven door Barry, Robin en Maurice Gibb van de Bee Gees. Oorspronkelijk was het nummer geschreven in een R&B-stijl en zou het worden gezongen door Marvin Gaye.

Islands in the stream kwam in de Verenigde Staten op de eerste plaats in de Billboard Hot 100, wat voor beide artiesten hun tweede nummer 1-hit in hun thuisland betekende. Ook in Canada en Australië bereikte het de eerste plaats. In Nederland bereikte het de vierde en vijfde plaats in de Top 40 en de Nationale Hitparade.

Het nummer is in verschillende televisieprogramma’s gebruikt en is maar liefst elf (!!!) keer gecoverd door verschillende artiesten.