De Weekendborrel

Senna: “Ik wil gezellige, maar ook mooie liedjes zingen”

foto: Sterren NL/ AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Senna: “Ik wil gezellige, maar ook mooie liedjes zingen”

Senna Willems maakte met haar deelname aan de talentenjacht We want more veel indruk. Ondanks dat ze tweede werd, is haar muzikale carrière in een stroomversnelling geraakt. Ze vertelt erover bij Hans Schiffers in De Weekendborrel.

De voorkeur voor volksmuziek zit er al vroeg in bij Senna. “Ik heb de muziek van vroeger uit al meegekregen. Het werd thuis gedraaid door mijn ouders, vooral Hazes.”

Daarnaast was de opa van Senna een bekend accordeonist en eigenaar van een grote muziekwinkel in Helmond.

Eerste optreden

Op de vraag van Hans of Senna zich de eerste keer op het podium nog herinnert: “De eerste keer dat ik op het podium stond, was tijdens carnaval. Ik was lid van de dansmarietjes en werd gevraagd om een liedje te zingen. Dat vond ik fantastisch.”

‘Mentor’ André Hazes

Na haar deelname aan de talentenjacht We Want More heeft Senna veel mogen leren van André Hazes, die haar als het ware ‘onder de vleugels’ nam.

“Hij heeft me geleerd dat ik veel interactie moet krijgen met het publiek. De mensen moeten betrokken worden bij mijn optreden”, aldus Senna. Daarnaast vertelt ze hoe haar ideale concert (met eigen materiaal) eruit zou zien. Beluister het gesprek hieronder.

Senna Willems over haar 'mentor' André Hazes

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.