Artiest

Emma Heesters - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Emma Heesters
Emma Heesters is zangeres en maakt Engelstalige en Nederlandstalige nummers. Ze wint als achtjarig meisje het ‘Kinderen voor Kinderen Songfestival’ met het nummer ‘100 kleine feestjes’. Ze wordt internationaal bekend door haar Youtube-kanaal waarop zij covers plaatst. In Nederland groeit haar bekendheid door haar deelname aan het AVROTROS-programma ‘Beste Zangers’.

Naam: Emma Heesters
Geboortedatum: 8 januari 1996
Genre: Pop
Grootste hits: Pa Olvidarte, Loop niet weg & Waar ga je heen


Wie is Emma Heesters?
Emma Heesters wordt geboren op 8 januari 1996 in ‘s-Gravenpolder, Zeeland. Sinds jonge leeftijd is ze al bezig met muziek. Als achtjarig meisje wint Emma het 'Kinderen voor Kinderen Songfestival' met het nummer ‘100 kleine feestjes’. Op haar 18e start ze haar eigen YouTube-kanaal waarop ze covers op haar eigen manier zingt. Zo zingt ze hits van onder anderen Meghan Trainor, Ariane Grande en Alan Walker. Emma's fanbase is enorm op YouTube.

Internationaal
Gek genoeg is Emma in eerst instantie bekender in het buitenland dan in Nederland. Door haar Youtube-kanaal waarop zij Engelse hits covert, maakt ze haar fanbase met de dag groter. De covers die zij plaatst, worden vaak honderdduizenden keren bekeken. Haar populairste cover is ‘Hanya Rindu’ met 13 miljoen views.

Emma is rond haar twintigste vaker in Amerika te vinden dan in Nederland. Ze reist veel tussen LA en New York waar ze veel werkt, omdat ze een platencontract heeft bij Universal Republic Records. Daar werkt ze in de studio met bekende Amerikaanse producers en schrijvers om haar eigen identiteit als artiest te vormen en dus ook eigen nummers uit te brengen.

Boyce Avenue
In het jaar 2019 reist Emma mee met de Amerikaanse coverband ‘Boyce Avenue’. Ze staat in alle voorprogramma’s tijdens de tour door heel Europa. Ook brengen ze samen het nummer ‘I like me better’ uit die de 15 miljoen streams al gepasseerd is.

Beste Zangers
Emma wordt in Nederland opgemerkt en wordt in 2019 uitgenodigd in het AVROTROS-programma ‘Beste Zangers’. In het programma zingen de artiesten covers en dat ligt Emma natuurlijk erg goed. Omdat Emma op dat moment nog geen eigen materiaal heeft, zingen de andere artiesten haar favorieten. Emma covert tijdens de afleveringen verschillende nummers voor de andere artiesten. Ze zingt onder andere het duet ‘Vivo Per Lei’ met Henk Poort, ‘El Universo’, ‘Sex Machine’, maar ook zingt ze het nummer ‘Wie je was’ die oorspronkelijk van Ruben Annink is. Dit nummer brengt ze zelf op single uit, omdat het zo goed wordt ontvangen. Verder zingt ze het duet ‘Pa Olvidarte’ met Rolf Sanchez. Ze brengen de Spaanse en Nederlandse taal samen in het nummer met groot succes.

Eigenlijk zingt Emma nooit Nederlandstalig, maar tijdens de ‘Beste Zangers’ zingt ze het nummer ‘Liefde voor altijd’ dat van oorsprong wordt gezongen door Samantha Steenwijk en René Froger. Er gaat een deur voor haar open en sindsdien brengt ze zelf ook Nederlandstalige nummers uit.

Titelsong van een film
Na de successen van Emma in het programma ‘Beste Zangers’ wil iedereen samenwerken met Emma. Zo zingt zij samen met rapper Kevin het nummer ‘Mooi’ in dat als titelsong voor de film ‘De club van lelijke kinderen’ wordt gebruikt, waarin onder anderen Maan de zus van de hoofdpersoon speelt.

Pa Olvidarte
Na het AVROTROS-programma ‘Beste Zangers’ duiken Emma en Rolf Sanchez samen de studio in om het nummer ‘Pa Olvidarte’ op te nemen en uit te brengen.. Inmiddels gaat het nummer richting de 60 miljoen streams op Spotify en zet Emma zichzelf goed op de kaart in Nederland met deze hit!

Loop niet weg
Vele artiesten willen samen de studio in met Emma om een nummer op te nemen. De dj-act ‘Kris Kross Amsterdam’ benadert Emma samen met Tino Martin om de studio in te duiken en een ‘mega-hit’ te gaan maken. Ze brengen samen het nummer ‘Loop niet weg’ uit wat inderdaad een ‘mega-hit’ wordt. Het nummer heeft een vrolijke zomerse sound die lekker blijft hangen.

Waar ga je heen
De vrolijke zomerse sound bevalt Emma wel. Ze brengt in 2020 haar eerste eigen solonummer ‘Waar ga je heen’ uit. Het nummer is een goede opvolger van ‘Loop niet weg’ en valt goed in de smaak bij de fans. Emma zingt het nummer tijdens het Muziekfeest van 2020. Bekijk de video op ons Youtube-kanaal.

Donderdag
De samenwerking met ‘Kris Kross Amsterdam’ bevalt goed, want Emma werkt opnieuw samen met de mannen. Dit keer neemt rapper en acteur Bilal Wahib de derde plaats in op de track. Ze brengen het nummer ‘Donderdag’ uit. Het is een iets minder groot succes dan haar andere nummers, maar ook dit nummer is al miljoenen keren gestreamd.

Als de eerste sneeuw valt
Eind 2020 brengt Emma een Nederlandstalige kerstnummer uit, genaamd ‘Als de eerste sneeuw valt’. Ze zingt dit nummer tijdens de special ‘Kerst met Sterren’ van Sterren NL.

Beste Zangers Musical
Na het meedoen aan het AVROTROS-programma ‘Beste Zangers’ doet Emma een jaar later ook mee aan ‘Beste Zangers Musical’ waarin allemaal musicalnummers worden gecoverd. Emma zingt hier ‘Out here on my own’ en het duet ‘Beauty and the Beast’ met René Froger.